Καβάλα: Δείτε πώς μία πλαγιά μπροστά στη θάλασσα μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο με εντυπωσιακή πισίνα που… «γλείφει» το κύμα! [βίντεο-φωτογραφίες]

Ένα μικρό κατασκευαστικό «θαύμα» που εκτέλεσε υποδειγματικά Isaakidis Constructions είναι το νέο «στολίδι» της περιοχής μας – Φιλοξενία, ευεξία και ευζωία σε ένα περιβάλλον φιλοξενίας που έγινε «ένα» με τη φύση – Δείτε καρέ-καρέ πώς αναγέρθηκε το Myra Hotel από το… μηδέν!

ΗΑλμύρα ήταν είναι και θα είναι για τους Καβαλιώτες ένα σημείο αναφοράς. Σταθερός τόπος ραντεβού για «τα καλύτερα μπάνια του καλοκαιριού» στην αρχή, θερινή πίστα για τα πιο ξέφρενα και «προχωρημένα» πάρτι λίγο μετά, «ναός» γαστρονομικών απολαύσεων στη συνέχεια. Το Almyra Beach Bar ήταν, είναι και θα είναι όλα αυτά και ακόμη περισσότερα για τους Καβαλιώτες αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Από το καλοκαίρι του 2023 το Almyra μεγάλωσε, εντάσσοντας στις υπηρεσίες που προσφέρει και τη φιλοξενία και αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση, αφού ο συγκεκριμένος τόπος στην παραλία Ελαιοχωρίου είναι ένα από τα ομορφότερα «μπαλκόνια» στο Αιγαίο που διαθέτει η περιοχή.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Almyra οραματίστηκαν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην επέκταση της επένδυσής τους που θα «δένει» αρμονικά με το περιβάλλον και το οποίο θα αποτελεί μια συνέχεια της εμπειρίας που προσφέρουν η γαλαζοπράσινη θάλασσα και το ειδυλλιακό τοπίο. Και το όραμα αυτό έγινε πραγματικότητα από νέους και δυναμικούς Καβαλιώτες επιχειρηματίες της μελέτης και της κατασκευής!

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ανέλαβε η εταιρία GLC & Partners. Το γραφείο του Γιώργου Λακιρδακίδη και των συνεργατών του είχαν ήδη φέρει σε πέρας με επιτυχία τον ολικό ανασχεδιασμό του Almyra Beach Hotel λίγα χρόνια πριν και το νέο αυτό project «πάτησε» επάνω στα βήματα εκείνης της ανακαίνισης.

Τα φυσικά υλικά, η πέτρα και το ξύλο, «παντρεύτηκαν» με σύγχρονες μεθόδους οικοδόμησης για να κάνουν πράξη το όραμα των σχεδιαστών, σε μια κατασκευαστική εργασία γεμάτη προκλήσεις.

Την υλοποίηση της μελέτης ανέλαβε και έφερε σε πέρας εξ ολοκλήρου η πολύπειρη ISAAKIDIS CONSTRUCTIONS. Και οι προκλήσεις ήταν πολλές, αρχής γενομένης από τον χρόνο, αφού όλα έπρεπε να τελειώσουν στο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι εργασίες στην πλαγιά δίπλα από την «Αλμύρα» ξεκίνησαν τον Νοέμβριο 2021 και ολοκληρώθηκαν μέσα σε έναν χρόνο!

Το KAVALA POST μίλησε με τον Καβαλιώτη Πολιτικό Μηχανικό Μαρίνο Ισαακίδη, ο οποίος επέβλεψε το «εμβληματικό» για την εταιρία έργο, συνολικής επιφάνειας 3.760τμ!

«Για την κατασκευή του Myra Hotel απαιτήθηκε εκσκαφή μεγάλου βάθους στο βραχώδες υπέδαφος και η ενσωμάτωση 2.300 κυβικών μέτρων οπλισμένου σκυροδέματος. Επίσης, εφαρμόστηκαν νέες μέθοδοι υγρομόνωσης και θερμομόνωσης καθώς και νέες τεχνοτροπίες επενδύσεων με πέτρα στις θερμομονωμένες επιφάνειες των κτιρίων. Και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν –και έγιναν!– στον ελάχιστο δυνατό χρόνο», μας λέει ο κ. Ισαακίδης.

Η άμορφη και βραχώδης πλαγιά «επάνω» από τη θάλασσα σκάφτηκε για να «υποδεχθεί» δύο κτίρια συνολικής επιφάνειας 800 τμ, τα οποία στεγάζουν 17 υπερπολυτελή δωμάτια, ενώ ο συνολικός εξωτερικός χώρος που διαμορφώθηκε είναι πάνω από… 3.000 τμ!

«Οι χώροι, εσωτερικοί και εξωτερικοί, του Myra Hotel εκτείνονται σε εννέα διαφορετικά επίπεδα με παρτέρια, ξύλινες πέργκολες, σκάλες και ράμπες πρόσβασης με κρυφό φωτισμό και στοιχεία νερού, καθώς και μία εντυπωσιακή πισίνα 280 τετραγωνικών μέτρων, με εξέδρες που φαίνονται να… επιπλέουν πάνω στο νερό!», υπογραμμίζει ο Καβαλιώτης Πολιτικός Μηχανικός.

Δείτε σε βίντεο την κατασκευή του έργου:

«Το Myra Hotel αποτελεί έναν νέο πόλο έλξης στην περιοχή μας και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό! Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες για την ευκαιρία που μας έδωσαν να υλοποιήσουμε το όνειρό τους!», μας λέει ενθουσιασμένος ο Μαρίνος Ισαακίδης.

Επισκεφτείτε την σελίδα isaakidis.com.gr για επιπλέον πληροφορίες