Καβάλα: Η θρυλική «Κατινάρα» έγινε ένα συλλεκτικό μεταξωτό μαντίλι γεμάτο… Καβάλα! [βίντεο-φωτογραφίες]

Στον μεταξωτό καμβά «πρωταγωνιστούν» οι Καμάρες, το Καρνάγιο, η Παλιά Πόλη, η θάλασσα… Η Καβαλιώτισσα ζωγράφος Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου συνεργάστηκε με τη MANTILITY της Βασιλικής-Ζαφειρίας Υψηλάντη και το αποτέλεσμα είναι ένας ύμνος στην πόλη και στον Έρωτα

Ζωγραφική με μνήμη, όχι τόσο ιστορική όσο αισθητηριακή· ζωγραφική με συναίσθημα και ενσυναίσθηση, παιγνιώδη διάθεση, με έκρηξη χρωμάτων και διαθέσεων, ζωγραφική γεμάτη συνειρμούς και «προβολές» στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας πόλης που, αιώνες τώρα, γοητεύει και συναρπάζει, μια πόλη ερωτεύσιμη: την Καβάλα!

Η γκαλερί μεταξιού της MANTILITY για πρώτη φορά «μνημειώνει» στον μεταξωτό καμβά ένα εικαστικό θέμα-ύμνο στην Καβάλα. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό μαντίλι που μόλις κυκλοφόρησε και στο οποίο αποτυπώνονται με τρόπο φαντασιακό, σχεδόν υπερρεαλιστικό, εικόνες και έννοιες συνυφασμένες με την πόλη, αλλά και μια εμβληματική μορφή, η θρυλική «Κατινάρα»!

«Περί Έρωτος»: 100% μεταξωτό μαντίλι από τη MANTILITY

«Περί Έρωτος» είναι ο τίτλος του πίνακα της Καβαλιώτισσας ζωγράφου Κωνσταντίνας Σιδηροπούλου που αποτυπώθηκε και κυκλοφορεί σε ένα «καρέ» 100% μεταξωτό μαντίλι, και το οποίο διατίθεται από το «σπίτι» της MANTILITY στην Καβάλα [Ομονοίας και Εθνάρχου Μακαρίου 19] αλλά και διαδικτυακά μέσα από το e-shop της γκαλερί.

φωτό: Σώτη Τυρολόγου

Η ζωγράφος γράφει για το έργο της:

«Στον πίνακα δεσπόζει η Κατινάρα. Είναι στα μέρη της, στην Καβάλα. Τα μαλλιά της είναι ελεύθερα και πέφτουν μαλακά στα στήθη της. Δείχνει άνετη με τη γύμνια της.
Πίσω δεξιά της η σκιά ενός άντρα εμφανίζεται, είναι ο συμποσιαστής της. Τον περιμένει, το δείχνει ο τρόπος κρατήματος του κρυστάλλινου ποτηριού, το γέρνει προς το μέρος του.
Οινική απόλαυση.
“Το κρασί θεριεύει την καρδιά!”, σκέφτεται. Kόκκινο σαν την αμαρτία, κρυμμένη στα κόκκινα φώτα. “Ο Διόνυσος”, μονολογεί, “είναι μέσα στο ποτήρι μου, πίνω τον ίδιο τον Θεό!”».

φωτό: Σώτη Τυρολόγου

Το KAVALA POST μίλησε με την κ. Σιδηροπούλου με αφορμή τη συνεργασία της με τη MANTILITY. Η ίδια είναι ενθουσιασμένη που για πρώτη φορά ένα ζωγραφικό της έργο αποτυπώνεται σε ένα αξεσουάρ μόδας υψηλής ποιότητας και αισθητικής που μπορεί να φοριέται από τους ανθρώπους και να υπομνηματίζει ό,τι και η ίδια αγαπά στη ζωή της.

Η Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου με τη μητέρα της [φωτό: Σώτη Τυρολόγου]
«Η πόλη μου, η Καβάλα, είναι πηγή έμπνευσης για μένα. Εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω στην οικογένειά μου, στους συνανθρώπους μου, στην πόλη μου! Στα δύσκολα πάντα ερχόμουν εδώ να βρω το κουράγιο, τη δύναμή μου, να αντιμετωπίσω τους φόβους μου και κάθε είδους δυσκολίες που η ζωή μού έφερνε», μας λέει.

φωτό: SnapShot Studio

«Επέλεξα να ζωγραφίσω τις Καμάρες με “πρωταγωνίστρια” έναν άνθρωπο με εκπληκτική ενσυναίσθηση, την Κατινάρα, γνωστή στους περισσότερους από μας μέσα από την ιδιότητα της, μια γυναίκα με μια ικανότητα που αν και όλοι διαθέτουμε την αγνοούμε! Ο τρόπος που αντιδρούσε στον πόνο των συνανθρώπων της με συγκίνησε. Βοηθούσε, συμπαραστεκόταν, ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να συμπάσχει μαζί σου. Ήταν από τις πρώτες γυναίκες σοφερίνες στην Καβάλα! Ήταν κάποιου νονά, ήταν και μάνα! Ήταν μια γυναίκα με πολύ όμορφη καρδιά!», συμπληρώνει με συγκίνηση η κ. Σιδηροπούλου.

φωτό: Σώτη Τυρολόγου

«Η συνεργασία μου με τη MANTILITY ήταν άψογη, με αρκετές εκπλήξεις και πολλή χαρά!  Η κ. Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη αγαπά τους καλλιτέχνες· αλλά πολύ περισσότερο αγαπά και θέλει να αναδείξει την πόλη της, την Καβάλα μας!», υπογραμμίζει η Καβαλιώτισσα ζωγράφος.

φωτό: Σώτη Τυρολόγου

Δείτε περισσότερα σχετικά με το μαντίλι «Περί Έρωτος» πατώντας εδώ