Η Τέχνη του κρασιού γίνεται… κτήμα της Καβάλας στην Αστική Φάρμα «Τσαλαπετεινός»

Μια... έκθεση γεύσεων και αρωμάτων από τους οινοποιούς και οινολόγους του Κτήματος Τέχνης Οίνου. Οι ετικέτες που θα δοκιμαστούν και οι γευστικές (και μη) εκπλήξεις της βραδιάς

Αναμφίβολα το κρασί είναι μια μορφή Τέχνης, από τη στιγμή που θα γεννηθεί από το χώμα και θα φτάσει στα ποτήρια μας. Είναι η «φωνή» του κάθε τόπου, που ακούγεται με όλες τις αισθήσεις, γεμάτη από τα χρώματα και τα αρώματα των ανθρώπων που υπηρετούν πιστά αυτήν την Τέχνη.

Οι οινοποιοί και οι οινολόγοι του Κτήματος Τέχνης Οίνου θα μάς περιγράψουν αυτήν την Τέχνη στην Αστική Φάρμα «Τσαλαπετεινός» στην Καβάλα το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2023 μετά τις 20:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, μέσα από τη δοκιμή και την παρουσίαση των φρέσκων εσοδειών (λευκό και ροζέ) του κορυφαίου στη χώρα και βραβευμένου ξινόμαυρου (Χι), αλλά και του αριστοτεχνικά παλαιωμένου merlot της σειράς Ήδυσμα Δρυός.

Μια μοναδική ευκαιρία δοκιμής των ετικετών σε προνομιακή τιμή, συνοδεία οπτικοακουστικού και πληροφοριακού υλικού για τα χαρακτηριστικά των ετικετών και του Κτήματος.

Παράλληλα, το event θα συνοδεύεται με optional food pairing από τον σεφ Ανδρέα Καμάρια και την ομάδα του, όπως αρμόζει σε ένα καλό κρασί, με τις νότες του κρασιού και των γεύσεων να δένουν με live μεσοπολεμικές βαλς, τάνγκο και gypsy jazz νότες από τους βιρτουόζους του είδους, με τον Σπύρο Λαμπρινόπουλο στο ακορντεόν και τον Δημήτρη Στογιάννο στην κιθάρα.

Όπως εκμυστηρεύονται οι δημιουργοί του Κτήματος Τέχνης Οίνου: «Τα κρασιά μας δίνουν φωνή στο έδαφος των αμπελώνων μας, εκφράζοντας τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής και την ατομικότητα του terroir μας. Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στον χαρακτήρα και τη φινέτσα του φρούτου να λάμψει».

Και όπως μας διαβεβαιώνουν οι άνθρωποι του «Τσαλαπετεινού»: «Αγαπάμε τόσο πολύ την αριστοτεχνική επίγευση της Τέχνης. Συγκαταλέγεται σταθερά στα κτήματα που ξεχωρίζουμε μέσα στα χρόνια».

Οι ετικέτες που θα «εκτεθούν» για δοκιμή το βράδυ της Πέμπτης είναι:

  • Τέχνη Αλυπίας Λευκό/Sauvignon Blanc (80%)-Assyrtiko (20%)/2023
  • Τέχνη Αλυπίας Ροζέ/Syrah/2023
  • Ήδισμα Δρυός Xi/Ξινόμαυρο/2019
  • Ήδισμα Δρυός Merlot/2018