Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη: Μια Καβαλιώτισσα, έμπνευση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα [βίντεο-συνέντευξη]

Η ιδρύτρια της MANTILITY μίλησε στην τηλεοπτική σειρά Regional Women Innovators για τη Μόδα που θα «αλλάξει» τον κόσμο

Ησειρά εκπομπών Regional Women Innovators εστιάζει σε καθημερινές γυναίκες με όραμα και επιμονή να το υλοποιήσουν, γυναίκες που παραμένουν στην επαρχία και μοχλεύουν τους περιορισμένους πόρους που τους προσφέρονται, δημιουργώντας αξία για την οικονομία και την κοινωνία που ζούνε.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, η συντονίστρια Ελένη Σιαπικούδη βρέθηκε στην Καβάλα για να συναντήσει τη Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, ιδρύτρια της MANTILITY, της πρώτης γκαλερί μεταξιού.

Στην περιγραφή του επεισοδίου, διαβάζουμε:

«Η αντίληψη του σχεδιασμού κατέχει μια σημαντική θέση στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, αντικατοπτρίζοντας έναν τρόπο ζωής και μια καθημερινή αναζήτηση αισθητικής. Αυτή η φιλοσοφία είναι κοινή και για την Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη, η οποία πιστεύει ότι αυτός ο ‘μηχανισμός ζωής’, υποστηριζόμενος από επαγγελματίες και οικονομικά συστήματα, πρέπει να βασίζεται στην ουσία για να προσφέρει αισθητική απόλαυση και εργονομία στην καθημερινή μας ζωή.

Έχοντας την ευκαιρία να διατηρεί στενές σχέσεις με πρόσωπα από τον χώρο των Τεχνών, η Υψηλάντη βίωνε την απογοήτευση των φίλων της από τα εμπόδια στην προβολή και διανομή των έργων τους. Παρατηρώντας την άνθηση της ψηφιακής εκτύπωσης και έχοντας κοντά την Καβάλα και το Σουφλί, περιοχές με πλούσια ιστορία στην καλλιέργεια μεταξιού, συλλογίστηκε τη χρήση του μεταξιού ως υλικού αλλά και ως μέσου έκφρασης.

Από αυτή την έμπνευση προέκυψε η MANTILITY, η πρώτη μεταξωτή γκαλερί».

Στο επεισόδιο εμφανίζεται ως Guest Expert και ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Γιώργος Θερίου.

Δείτε το επεισόδιο: