56η αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη»

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας από τις 08:00 μέχρι τις 14:00 – Εντυπωσιακοί οι αριθμοί του ΕΚΕΑ που αποδεικνύουν την συνδρομή ζωής των εθελοντών αιμοδοτών

Την 56η αιμοδοσία πραγματοποιεί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας από τις 08:00 μέχρι τις 14:00 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα – Κούρτη». Στην αιμοδοτική προσπάθεια συμμετέχουν το 2ο ΕΠΑΛ (Εσπερινό), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας, ο Σύλλογος Τριτέκνων της ΠΕ Καβάλας, το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας, το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, η ΕΠΣ Καβάλας, το Σωματείο Εργαζομένων της Καβάλα Oil «Το Βαρέλι», το Σωματείο Καταστηματαρχών Ξυλουργών Επιπλοποιών Νομού Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Χορευτικός Όμιλος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη» Ιωάννης  Παπαζωγράφος, ευχαρίστησε κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το ξενοδοχείο Nefeli όλους όσοι συνέδραμαν στην φετινή αιμοδοτική προσπάθεια, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Νοσοκομείο Καβάλας «για την συνδιοργάνωση των αιμοληψιών» και στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας «γιατί σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς και με την υποστελέχωση που έχει, στηρίζει άοκνα τις προσπάθειές μας», καθώς και στην Μεραρχία Καβάλας για την παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους χορηγούς και τον Ρωμύλο Βαρβέρη που ζωγράφισε το κεντρικό θέμα της αφίσας της αιμοδοσίας. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των 12 συμμετεχόντων συλλόγων, καλώντας τα μέλη τους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσεχή αιμοδοτική προσπάθεια.

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους για την σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ο κ. Παπαζωγράφος επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Εθελοντικής Αιμοδοσίας που αφορούν κινήσεις αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και άπτονται με σαφείς αποδείξεις της σημαντικής συνδρομής των εθελοντών αιμοδοτών. Ειδικότερα, το 2014 το Νοσοκομείο Καβάλας χρειάστηκε 6.788 μονάδες αίματος, με τις 4.129 να καλύπτονται από τους εθελοντές αιμοδότες (ποσοστό 60,83%, με το αντίστοιχο πανελλαδικό να είναι 53,43%), ενώ το 2015, το Νοσοκομείο Καβάλας χρειάστηκε 6.747 μονάδες αίματος, εκ των οποίων οι 4.251 καλύφθηκαν από τους εθελοντές αιμοδότες (ποσοστό 63,01%, με το πανελλαδικό να ανέρχεται στο 55,34%).