Χαμόγελα για τον απολογισμό της 56ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη» συγκέντρωσε 160 φιάλες αίμα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή στη διήμερη, 56η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών-Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη» που έγινε  το διήμερο Παρασκευή & Σάββατο 11 και 12 Νοεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας. Συγκεντρώθηκαν περί τις 160 φιάλες αίμα, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν να αιμοδοτήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν για λόγους υγείας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Παπαζωγράφος (κεντρική φωτό μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Καβάλας Γρηγόρη Χιόνη) μάς είπε ότι η υπήρχε προσέλευση 128 ατόμων για αιμοδοσία που όμως δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας. Έτσι, ο αριθμός μειώθηκε.

Λίγες ημέρες νωρίτερα  σε συνέντευξη Τύπου, ο  κ. Παπαζωγράφος, έκανε  αναφορά στα στοιχεία που δόθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που καταδεικνύουν την πολύ μεγάλη  συμβολή των αιμοδοτών στην Καβάλα τα δύο τελευταία χρόνια. Οι αριθμοί που δόθηκαν ως στοιχεία είναι εντυπωσιακοί και μιλούν για μεγάλο αριθμό μονάδων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας που έφτασαν τις 6.788 από τις οποίες προσφέρθηκαν 4.129, ένα ποσοστό 60,83%, ενώ από συγγενείς και φίλους των ασθενών δόθηκαν 2.659 μονάδες αίματος που αγγίζουν το ποσοστό του 39.71%. Το 2014 σε όλη την χώρα χρειάστηκαν τα νοσοκομεία 585.855 μονάδες αίματος από εθελοντές που ήταν 312.994 εκ των οποίων το 53,43% ήταν εθελοντές.

Όπως δήλωσε ο κ Παπαζωγράφος: «Είμαστε μια ανάσα από το να συμπληρώσουμε τα 2/3 του στόχου μας, που είναι η αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενες μονάδες. Μας περισσεύει το 1/3, η πιο δύσκολη ανηφόρα και πρέπει να εντείνουμε προσπάθειες μας. Οι ομάδες που μας στηρίζουν έγιναν 12 και οι τάσεις είναι αυξητικές. Παράλληλα, μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες του συλλόγου σε συνεργασία με το σύνδεσμο συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών ΑM-Θ βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τη δημιουργία συλλόγου και στη Δράμα, ένας στόχος πολλών ετών. Επίσης στο διήμερο αιμοληψιών θα γίνεται ενημέρωση, αλλά και συλλογή υλικού για εθελοντές δότες μυελού των οστών, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το σύλλογο Όραμα Ελπίδας».

Ο κ. Παπαζωγράφος ευχαρίστησε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας που πάντα είναι αρωγός σε κάθε αιμοληψία έστω και αν διαθέτει λιγοστό προσωπικό, την 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία για παροχή της ΛΑΦΚ, τους χορηγούς, όπως επίσης και τον καλλιτέχνη ζωγράφο Βαρβέρη Ρωμύλο που φιλοτέχνησε την αφίσα της διοργάνωσης.