Δήμος Παγγαίου: Απόλυτα επιτυχημένη η δράση στειρώσεων αδέσποτων ζώων

Στειρώθηκαν 81 σκύλοι και 40 γάτες - Η Διοίκηση του δήμου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας

Διήμερη δράση στειρώσεων αδέσποτων ζώων στον δήμο Παγγαίου πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας στειρώθηκαν από τους εθελοντές κτηνιάτρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος 81 σκύλοι και 40 γάτες. Ο δήμος Παγγαίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο δήμος Παγγαίου, ευχαριστεί θερμά την ΕΔΚΕ και τους εθελοντές κτηνιάτρους που επισκέφθηκαν την περιοχή, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εργάστηκαν ακούραστα για πάρα πολλές ώρες, γεγονός το οποίο συνηγορεί και σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συμβάλλοντας τα μέγιστα, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στον δήμο.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες στους ιδιώτες κτηνιάτρους Γεώργιο Καλφάδη, Σοφία Καρυοφυλλίδου και Ιωάννη Τσέλιο, οι οποίοι διέθεσαν τα ιατρεία τους, εργάστηκαν και οι ίδιοι, αδιάλειπτα στη διαδικασία των στειρώσεων, κατά τη διάρκεια του διημέρου, επικουρώντας, με τον τρόπο αυτό, το τεράστιο έργο που επιτελούν τα μέλη της ΕΔΚΕ.

Μεγάλη και η συνδρομή των ευαισθητοποιημένων, σε θέματα φιλοζωίας, πολιτών, ομάδων και μεμονωμένων δημοτών, οι οποίοι, μετέφεραν ζώα, φρόντισαν για την μετεγχειρητική πορεία και την  ταχεία ανάρρωσή τους και επιμελήθηκαν τους χώρους φιλοξενίας, καθώς και των υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι έδειξαν, για μια ακόμη φορά, στην πράξη, πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή τους.

Ο δήμος Παγγαίου συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια. Μετά το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου (2015-2016) και τη δράση με την ΕΔΚΕ, θα υλοποιηθεί και νέο πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών το 2017. Οι στόχοι που έθεσε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και η νέα Δημοτική Αρχή γίνονται πράξη και στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Στην αποστολή της ΕΔΚΕ στον δήμο Παγγαίου, μετείχαν οι: Κουπίδης Θόδωρος, Κόκκινος Παναγιώτης, Μαρούδα Χριστίνα, Σούλη Κωνσταντίνα, Χατζηαναστασίου Ζωή, Μακρή Νικολέτα, Μαργαρίτης Γιάννης, Κοσμάς Παναγιώτης, Καρακίτσου Βίκυ, Παναγοπούλου Έλσα, Θανάσης Μαυρίδης, Μακαρονάς Αλέξανδρος. Οι φοιτήτριες Παζαρακιώτη Κατερίνα, Μπουργανού Μαρία, Φασούλα Σταυρούλα. Οι Καβαλιώτες κτηνίατροι: Συμεωνίδης Στάθης, Μαντούδης Δημήτρης, Κοσμίδου Μάγδα και Γκιοκσάλ Μουσταφά.

Ο δήμος Παγγαίου, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην εν λόγω δράση και ανανεώνει το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο».