Οι Θάσιοι απαιτούν καλύτερη πυροσβεστική θωράκιση

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου «καλεί» βουλευτές και ηγεσία Πυροσβεστικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Με αφορμή δύο περιστατικά πυρκαγιών στο νησί της Θάσου, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα καλώντας τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στη δημιουργία πυροσβεστικό κλιμάκιο Νότιας Θάσου «προτού θρηνήσουμε και θύματα από αστικές πυρκαγιές», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

«Την Παρασκευή 11/11/2016 και την Τρίτη 15/11/2016 κάηκαν μια κατοικία και μια σταυλική εγκατάσταση στη Δημοτική Κοινότητα Θεολόγου Θάσου. Ο χρόνος επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανήλθε σε περισσότερο από μιάμιση ώρα λόγω ότι τα Πυροσβεστικά οχήματα διένυσαν πάνω από 60 χιλιόμετρα μέχρι τον τόπο του συμβάντος. Προτού θρηνήσουμε και θύματα από αστικές πυρκαγιές είναι απόλυτη ανάγκη να αναβαθμιστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιμένα καθώς και να δημιουργηθεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στη νότια Θάσο. Πρέπει να επισημανθεί ότι ήδη ο Δήμος Θάσου πληρώνει το ενοίκιο του κτιρίου που στεγάζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Λιμένα Θάσου.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να εξετάσουν το θέμα και να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την άμεση επίλυσή του.

Ο Δήμος Θάσου είναι πάντα στη διάθεση των ενδιαφερομένων για οποιαδήποτε λογική βοήθεια».