Νοσοκομείο Καβάλας: Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τον Διοικητή

Νέο «επεισόδιο» της κόντρα της νέας διοίκησης του ΓΝΚ με τους συνδικαλιστές

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας αρνήθηκε να χορηγήσει προγράμματα εργασίας για το προσωπικό ασφαλείας ενόψει της απεργίας της 24ης Νοεμβρίου, έτσι καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων. Με μια ιδιαίτερα «σκληρή» ανακοίνωση, ο «πόλεμος» της προέδρου των εργαζομένων Κατερίνας Πετράκη με τον διοικητή Τάσο Καρασαββόγλου συνεχίζεται. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Καβάλας Καρασαββόγλου Αναστάσιο για αναλγησία, αυταρχισμό και εμπάθεια, για άσκηση των καθηκόντων του με όρους καθεστώτος και επιβολής! Μοναδική αποστολή του Διοικητή είναι να παρεμποδίζει ευθέως και απροκάλυπτα και κατά παράβαση της παρ.1, του άρθρου 14, του Ν.1264/1982,τη λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Συγκεκριμένα αρνήθηκε να χορηγήσει στο Σωματείο τα προγράμματα εργασίας του προσωπικού προκειμένου να καταρτιστεί πρόγραμμα προσωπικού ασφαλείας για την Απεργία της 24-11-16 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, και χρειάστηκε ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για να το πράξει!

Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των ασθενών εξαιτίας της εμπάθειας του Διοικητή για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων και την αλαζονεία της εξουσίας που τον διακατέχει !

Το “ηθικό πλεονέκτημα” που κατάντησε ηθικός ξεπεσμός με πράξεις και συμπεριφορές άλλων εποχών και πρακτικές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” (τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το σύνθημά τους στις εκλογές ήταν “η Χούντα δεν τελείωσε το ’73”) δεν έχουν θέση στο Νοσοκομείο, εδώ οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες προσφέρουμε υπηρεσίες στους πολίτες !

Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας δεν κάμπτεται, δεν φοβάται, δεν δέχεται αδιαμαρτύρητα τις επαναλαμβανόμενες θεσμικές προκλήσεις και παραβιάσεις της Νομοθεσίας από το καθεστώς που εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο!

Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το καθήκον μας για την διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών συμφερόντων, την ασφαλιστική προστασία των εργαζομένων την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους»!