Εκλογές ΤΕΕ-ΑΜ: Ικανοποιητική η συμμετοχή στην Καβάλα

Στις κάλπες προσέτρεξαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 εκατοντάδες μηχανικοί σε Καβάλα και Δράμα, προκειμένου να διεκδικήσουν την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αλλά να αναδειχτεί η παράταξη που θα τεθεί επικεφαλής στο ΤΕΕ-ΑΜ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 και έκλεισαν στις 19:00, με τις παρατάξεις που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία να είναι εφτά, έξι από την Καβάλα και μία από την Δράμα.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, ενώ παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στη συμμετοχή των μηχανικών στην εκλογική διαδικασία, σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2013. Συνολικά ψήφισαν 467 μηχανικοί στην Καβάλα, με τα έγκυρα στις εκλογές του 2013 να είναι 456, ενώ στην Δράμα ψήφισαν συνολικά 295 μηχανικοί, με τα έγκυρα στις προηγούμενες εκλογές να είναι στην γειτονική πόλη 280.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα για το ΤΕΕ-ΑΜ άργησαν να βγουν, καθώς έγινε καταμέτρηση πρώτα στα κεντρικά και μετά στα τοπικά, με τους μηχανικούς σε Καβάλα και Δράμα να αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι πολύ αργά το βράδυ, όπως και σε όλες τις περιφερειακές πόλεις.