Δημήτρης Κυριαζίδης: Τα τελευταία χρόνια πληρώνουμε μόνο φόρους, δεν υπάρχει αντικείμενο!

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ-ΑΜ αναλύει το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Νοεμβρίου 2016 και για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας για τον κλάδο των μηχανικών

Στο 50% έφτασε η συμμετοχή των μηχανικών που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας. Όπως επισημαίνει ο απερχόμενος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Κυριαζίδης, το ποσοστό αυτό ήταν μεγαλύτερο από ό,τι σε πανελλαδικό επίπεδο όπου άγγιξε μόλις το 30%. Τόσο το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές όσο και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν το ίδιο με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, με μικρές διαφοροποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή το σύστημα που ισχύει είναι η απλή αναλογική, απαιτείται συνεργασία. Χωρίς αυτή, δεν είναι δυνατό να εκλεγεί διοίκηση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ-ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης στα γραφεία του Παραρτήματος στη Δράμα

«Να μη χάσουμε χρόνο»

«Μετά την  επικύρωση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να οριστεί νέα διοίκηση από το σώμα της Αντιπροσωπείας, προκειμένου να μη χάσουμε χρόνο μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών», σημειώνει ο κ. Κυριαζίδης.

Μέσα στον Φεβρουάριο η νέα διοίκηση

«Βλέπουμε ότι το ΤΕΕ εξελίσσεται. Λόγω του ότι το σύστημα των εκλογών βασίζεται στην ηλεκτρονική διαδικασία, είναι διαθέσιμα όλα τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να βοηθηθεί η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στο έργο της. Από την εμπειρία μας, εφόσον μέχρι τον Φεβρουάριο ξεκαθαρίσει το θέμα με τις ενστάσεις θα επικυρωθεί και το αποτέλεσμα. Εάν όλα προχωρήσουν ομαλά, η εκλογή των νέων οργάνων θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο. Ενδεχομένως, φέτος να γίνει και πιο νωρίς, με αποτέλεσμα στην αρχή της νέας χρονιάς να υπάρξει σύγκλιση της Αντιπροσωπείας που θα εκλέξει τα όργανα της διοίκησης».

«Οι συνάδελφοι επιζητούν λύσεις στα προβλήματα»

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι πλέον οι συνάδελφοί μας επιζητούν λύσεις στα προβλήματά τους, που έχουν σχέση με το μέλλον του επαγγέλματος, καθώς βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Στρέφονται λοιπόν σε εκείνους που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να  φέρουν ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Αν δούμε λοιπόν το θέμα πολιτικά, αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών», σημειώνει ο κ. Κυριαζίδης.

«Βυθιζόμαστε»!

Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμά μας βυθίζεται, αφού δεν υπάρχει αντικείμενο. Το μόνο που κάνουμε είναι να πληρώνουμε φόρους. Υπάρχουν θεσμικά θέματα που πρέπει να “τρέξουν”, όπως είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα, τα χωροταξικά σχέδια, οι χρήσεις γης, δασικοί χάρτες κλπ, που θα διευκολύνουν το επάγγελμα».