Απάντηση Δ. Κυριαζίδη σε Λ. Βασιλειάδη: Προκλητικές και ψευδείς οι δηλώσεις περί bullying

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ-ΑΜ διαψεύδει τις καταγγελίες του επικεφαλής της ΟΡΜΗ - «Στο ΤΕΕ δεν κάνουμε... πρωταθλητισμό»!

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ-ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Νοεμβρίου 2016 για την εκλογή νέας διοίκησης στο ΤΕΕ-ΑΜ και απαντά στις σοβαρές σε βάρος του καταγγελίες που έκανε ο επικεφαλής της ΟΡΜΗΣ και πρ. πρόεδρος του Παραρτήματος Λάζαρος Βασιλειάδης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι συνάδελφοί του μηχανικοί από τη Δράμα είχαν υποστεί bullying όταν έγινε γνωστό ότι θα «κατέβουν» υποψήφιοι με «παράταξη από την Καβάλα».

«Οι συνάδελφοι εκδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στις διάφορες παρατάξεις με βάση τα προγράμματά τους», υποστηρίζει ο κ. Κυριαζίδης.

 

Ικανοποίηση για την απόδοση της ΔΚΜ

«Οι εκλογές του ΤΕΕ έχουν σκοπό να αναδείξουν κάθε φορά μια νέα διοίκηση η οποία με τον καλύτερο τρόπο θα υπηρετήσει τα συμφέροντα των μηχανικών, θα δίνει λύσεις και θα προτείνει λύσεις για τα μεγάλα ανοιχτά  έργα, βεβαίως και να παίξει το ρόλο του Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας, όπου το ΤΕΕ πρέπει να διαδραματίζει συχνά και σε τοπικό επίπεδο.

Στα πλαίσια αυτά, οι μηχανικοί ψηφίζουν και δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στις διάφορες παρατάξεις με βάση τα προγράμματά τους, όπως και έγινε. Έγινε ένας αγώνας από όλες τις παρατάξεις και είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

 

«Έχει κάτι το… γελοίο ο όρος bullying»

«Είναι προκλητικά, είναι ψεύδη όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης και χαρακτηρίζουν αυτόν που τα είπε. Αυτά δεν αφορούν στους μηχανικούς. Είναι δυνατό σε επαγγελματίες μηχανικούς, ενήλικες, να ασκηθεί bullying; Έχει κάτι… το γελοίο αυτός ο όρος, ο χαρακτηρισμός! Στο ΤΕΕ εκφράζονται θέσεις και εκλέγονται οι υποψήφιοι με την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους. Στο ΤΕΕ δεν κάνουμε πρωταθλητισμό».

 

«Υπάρχει παράδοση συνεργασίας στο ΤΕΕ»

«Όταν ισχύει η απλή αναλογική, το βασικό  συστατικό των διοικήσεων είναι οι συνεργασίες. Όποιος έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί και να εκφράσει τις θέσεις των μηχανικών, αυτός παίρνει τη διοίκηση. Όταν ο κ. Βασιλειάδης εκλέχθηκε πρόεδρος, η παράταξή του είχε τερματίσει τελευταία, είχε πάρει μόλις δυο έδρες, υπήρχαν παρατάξεις με περισσότερες έδρες!

Υπάρχει παράδοση συνεργασίας στο ΤΕΕ, όποιος μπορεί να συνεργαστεί,  αναλαμβάνει τη διοίκηση. Ιδεολογικές αφετηρίες διαφορετικές υπάρχουν πάντα στα πρόσωπα. Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις. Το ΤΕΕ είναι υπέρ της ανάπτυξης, άρα και των έργων  υποδομής που θα συμβάλλουν σε αυτήν, βέβαια πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Αυτό αποτελεί την κορωνίδα του ΤΕΕ».