O Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας απαντά στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων

Γραπτή δήλωση-απάντηση του Τάσου Καρασαββόγλου με «αιχμές» προς την πρόεδρο του Σωματείου Κατερίνα Πετράκη

Δυο μέρες μετά τη δημοσίευση της ιδιαίτερα «αιχμηρής» ανακοίνωσης του Σωματείου των Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ο κ. Καρασαββόγλου δίνει τη δική του απάντηση. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της γραπτής δήλωσής του.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΚ, οφείλω να γνωστοποιήσω τα εξής. Δεν είναι αλήθεια ότι αρνήθηκα να χορηγήσω στο Σωματείο τα προγράμματα εργασίας προκειμένου αυτό να διαμορφώσει το πρόγραμμα του προσωπικού ασφαλείας για τις ημέρες της απεργίας. Αντίθετα διαβεβαίωσα εγγράφως τους εκπροσώπους του Σωματείου ότι τα προγράμματα αυτά είναι οποιαδήποτε ώρα και στιγμή στη διάθεσή τους στα επιμέρους Τμήματα και Κλινικές και ότι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς περιορισμό, με ευθύνη των Προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων. Επομένως θα μπορούσαν απλά να περάσουν από τα Τμήματα, να μοιράσουν υλικό για την απεργία, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να πληροφορηθούν για όλους όσους επιθυμούν να απεργήσουν και με τους υπόλοιπους μη απεργούντες να καταρτίσουν το σχετικό πρόγραμμα ασφαλούς λειτουργίας του ΓΝΚ. Κατά συνέπεια η προσφυγή στην Εισαγγελία ήταν απολύτως εκ του περισσού.

Αναφορικά με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του ΓΝΚ στο οποίο έγινε αναφορά σε ραδιοφωνικά μέσα: Ο Διοικητής του ΓΝΚ δεν έχει υπηρεσιακό αυτοκίνητο κατ’ αποκλειστικότητα, είναι, ωστόσο, διαθέσιμο ένα αυτοκίνητο που αξιοποιούνταν  παλαιότερα στο πλαίσιο του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Αυτό χρησιμοποιώ  για υπηρεσιακούς σκοπούς και μόνον. Έτσι, στους 4 μήνες άσκησης των καθηκόντων μου, το χρησιμοποίησα 2 φορές, μια φορά για να παραβρεθώ σε σύσκεψη όλων των Διοικητών της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή μετά από πρόσκληση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ και τη δεύτερη φορά, προκειμένου να μετακινηθώ στην πόλη της Ξάνθης για να λάβω μέρος σε νοσηλευτικό συνέδριο στο οποίο προσεκλήθην και υπήρξα εισηγητής. Θα συνεχίσω λοιπόν να χρησιμοποιώ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για υπηρεσιακούς λόγους και με απόλυτη φειδώ.

Όσο δε για τα περί “αναλγησίας”, “αυταρχισμού”, “εμπάθειας”, “αλαζονείας της εξουσίας”, “ηθικού ξεπεσμού” και άλλων τέτοιων χαρακτηρισμών, μόνον το εξής: η νοσοκομειακή κοινότητα, οι ασθενείς του ΓΝΚ και οι πολίτες βλέπουν, ακούν και αξιολογούν. Εξάλλου, ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής και τελικά όλοι μας αξιολογούμαστε για όλα, μα όλοι μας χωρίς καμία εξαίρεση.

Και κάτι τελευταίο: Παρόμοιες καταστάσεις διαστρέβλωσης της αλήθειας και πρόκλησης τεχνητών συνθηκών έντασης θα ζήσουμε συχνά-πυκνά στο ΓΝΚ. Φαίνεται ότι κάποιοι αντλούν υπαρξιακό οξυγόνο απ’ αυτές και επιθυμούν να αναζητούν ρόλο και να μετρούν το μπόι τους μ’ αυτές. Εμείς δεν θα συμπράξουμε στο παιχνίδι τους αυτό, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και όπως προαναφέραμε, στο τέλος θα κριθούμε όλοι».