Η Καβάλα είπε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών

Παρουσία του αν. υπουργού Σωκράτη Φάμελλου μαθητές λυκείων ύψωσαν τις φωνές τους και με «όπλο» τη μουσική «διαδήλωσαν» υπέρ της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου

Η 25η Νοεμβρίου έχει  ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή τη δολοφονία των αδερφών Μιραμπάλ από το δικτάτορα της Δομινικανής Δημοκρατίας Τρουχίγιο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας συναυλία αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο «Νότες εφηΒεΙΑΣ».

Ο δήμος Καβάλας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Καβάλας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας κάθε χρόνο τιμούν την ημέρα αυτή διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με το σοβαρό φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών, που αποτελεί ένα κοινωνικό ζήτημα παγκοσμίως, κάτι που έκαναν και φέτος, με τη συμμετοχή και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Οι μαθητές των λυκείων της Καβάλας ένωσαν τις φωνές τους, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους με τη μουσική τους και έστειλαν το ηχηρό μήνυμα «ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών».

Μάλιστα, το «παρών» έδωσε και ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος βρίσκονταν στην Καβάλα με αφορμή τις εκδηλώσεις για την ανακύκλωση στην «όμορη» πλατεία Καπνεργάτη και μαζί με τους τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, καθώς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, «δήλωσαν» με την φυσική τους παρουσία την στήριξη της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε δράσεις και καμπάνιες για την εξάλειψη των φαινομένων βίας και δη κατά των γυναικών.

Ο κ. Φάμελλος, στη σύντομη παρέμβασή του και απευθυνόμενος στους μαθητές, τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να κρατάμε το στόμα μας κλειστό απέναντι σε φαινόμενα βίας κατά των γυναικών».