Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜ-Θ ο Μάκης Κρεμύδας

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ που έχει ως έδρα την Κομοτηνή εκλέχτηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας Σμαράγδος (Μάκης) Κρεμύδας. Όπως εξηγεί, πρόκειται για το δευτεροβάθμιο όργανο υποστήριξης των φορέων των Ατόμων με Αναπηρία, που έλειπε από την περιοχή μας.

«Είναι μία προσπάθεια που δεν ξεκίνησε ξαφνικά και υλοποιήθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα. Το καταστατικό έχει εγκριθεί εδώ και τουλάχιστο δύο χρόνια, ενώ η συνολική προσπάθεια ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό. Σκοπός είναι να  μπορέσει να οργανώσει και να συσπειρώσει όλα τα Σωματεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ώστε  από κοινού να καταβάλλουμε προσπάθεια να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα για να διατηρήσουμε τα δικαιώματα προς όφελος των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

»Αυτήν τη στιγμή, επειδή η σύσταση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας έχει γίνει με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό Σωματείων, είναι έντεκα εγγεγραμμένα Σωματεία, ενώ υπάρχει ακόμη ένα που βρίσκεται στη διαδικασία εγγραφής. Στόχος  μας είναι να εγγράψουμε ακόμη περισσότερα! Πρόκειται για Σωματεία μικρότερης δυναμικής, με λιγότερα μέλη, τα οποία θα προσπαθήσουμε κατά το διάστημα της τετραετούς  μας  θητείας να τα εντάξουμε, να τα συσπειρώσουμε, να τα φέρουμε κοντά μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να λειτουργήσουν με γνώμονα το κοινό καλό για όλα τα ΑμεΑ.

»Προφανώς, η Εθνική Συνομοσπονδία έχει δει ότι στην περιοχή μας γίνεται μία καλή και οργανωμένη δουλειά, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στο βήμα αυτό, ώστε να ενημερώσουμε ακόμα περισσότερα ΑμεΑ για τα  δικαιώματά τους, αφού ως γνωστό, οι περισσότεροι που ζουν σε ορεινές περιοχές δεν γνωρίζουν τίποτα απολύτως. Είναι πολύ άσχημο να βρίσκονται στο περιθώριο, χωρίς να ξέρουν πού να απευθυνθούν για τα διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.

»Βασική μας προτεραιότητα είναι να συσπειρώσουμε τα Σωματεία γύρω από την Ομοσπονδία. Από εκεί και πέρα, το άνοιγμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας έχει να κάνει με το να λειτουργήσουν όσο το δυνατό καλές πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν σε κάποιες περιοχές, να διαχυθούν σε όλη την Περιφέρεια, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα δικαιώματα που έχει το κάθε άτομο με αναπηρία. Αυτό σημαίνει να βάλουμε όσο το δυνατό περισσότερους εκπροσώπους μας μέσα στα κέντρα αποφάσεων, μέσα στις επιτροπές των δήμων, στην Περιφέρεια κτλ».