Δέντρο έπεσε επάνω σε στέγη σπιτιού στην περιοχή του «Φλορέξ»

Άμεση και απόλυτα επιτυχημένη η επέμβαση της Πυροσβεστικής - Ευχαριστήριο κατοίκων

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, γύρω στις 09:00, λόγω του ισχυρού αέρα που έπνεε και της έντονης χιονόπτωσης, ένα μεγάλο πεύκο στο άλσος του «Φλορέξ» έσπασε από τη ρίζα του από το βάρος του χιονιού και έπεσε πάνω σε σπίτι επί της οδού Εγνατίας 121. Ευτυχώς οι ένοικοι του σπιτιού δεν βρίσκονταν εκεί κατά την πτώση του δέντρου και δεν διέτρεξε κίνδυνο η ζωή τους.

Διπλά ευχάριστο ήταν και το γεγονός ότι άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα,  γείτονες ενημέρωσαν στις 09:30 την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας για το συμβάν και σε ελάχιστα λεπτά της ώρας δύο πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να κάνουν αυτοψία και στη συνέχεια έφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κοπή και απομάκρυνση του δέντρου.

Όπως αναφέρουν οι περίοικοι, αμέσως κατέφτασαν 4 άντρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι άρχισαν το δύσκολο και επικίνδυνο έργο της κοπής και απομάκρυνσης του πεύκου, αφού πρώτα το έδεσαν με ιμάντες για τυχόν ανεξέλεγκτη πτώση ή μετατόπιση. Μετά από δύο σχεδόν ώρες κοπιαστικής και επικίνδυνης προσπάθειας, γύρω στη  μία το μεσημέρι τελείωσαν το έργο τους, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι γείτονες ευχαριστούν

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν τόσο ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την πτώση του δέντρου οι πυροσβέστες που μας ζήτησαν να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

Όπως αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση: «Οι θιγέντες  από την πτώση του δένδρου, αλλά και όλη η γειτονιά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα τέσσερα άτομα και κατ’ επέκταση όλη την Πυροσβεστική, που ήρθαν παραμονή Πρωτοχρονιάς και αντιμετώπισαν άμεσα και με πλήρη επιτυχία το συμβάν. Να τους ευχηθούμε δε  “ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ” και πάντα επιτυχίες στο δύσκολο έργο τους»!