Σύνδεση του “Μέγας Αλέξανδρος” με τρεις ρωσικές πόλεις από το 2017

Στόχος για τους παράγοντες του τουρισμού είναι το αεροδρόμιο της Καβάλας να γίνει πύλη εισόδου για τους ρώσους τουρίστες

Για πρώτη φορά θα εκτελούνται από το καλοκαίρι του 2017 απευθείας πτήσεις από 3 Ρωσικές πόλεις για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης. Πρόκειται για τις πόλεις της Αγίας Πετρούπολης και Μόσχας από την Ρωσία και το Μινσκ της Λευκορωσίας, ενώ οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τον προσεχή Μάιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη, η αγορά της Ρωσίας είναι ένας από τους στόχους της Καβάλας. «Από την πλευρά της Καβάλας και της Θάσου έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, πριν από μία δεκαετία και μετά από κινήσεις του δήμου Καβάλας, είχαν έρθει στην πόλη μας οι πρώτοι Ρώσοι. Πριν από πέντε περίπου χρόνια έγινε και πάλι μία προσπάθεια προβολής από την Καβάλα και τη Θάσο, με  συμμετοχή σε εκθέσεις. Όμως, όλες σχεδόν οι αφίξεις των τουριστών  ήταν  από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρχει  μία μικρή καθυστέρηση, αλλά και αυξημένο κόστος στους τουρίστες και στους διοργανωτές των ταξιδιών, με αποτέλεσμα, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, να έχουμε ματαιώσεις στο πρόγραμμα, όπως συνέβη το 2015», σημειώνει ο ίδιος.

«Μετά την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία και λόγω του ότι έχει επιλυθεί το θέμα της βίζας, με την έννοια της γραφειοκρατίας, οι τουριστικοί οργανισμοί περιμένουν μία αύξηση των τουριστών από τη Ρωσία. Για τον λόγο αυτό πήραν την απόφαση να έρθουν στην Καβάλα. Ήδη, παρατηρούνται πωλήσεις στα πρώτα πακέτα, οπότε θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Αν οι πτήσεις γίνουν κανονικά, σίγουρα θα έρθουν στην περιοχή μας περισσότεροι από 6.000 Ρώσοι τουρίστες. Βέβαια, δεν είναι δεδομένο  ότι θα γεμίζει ένα αεροπλάνο, αλλά σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές ελπίδες. Από την πλευρά μας εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αναδειχθεί το αεροδρόμιο της Καβάλας ως πύλη εισόδου για Ρώσους τουρίστες», αναφέρει ο κ. Μιτζάλης.

Σχολιάζει, επίσης, ότι για όλους τους τουριστικούς παράγοντες της περιοχής είναι ένας διακαής πόθος. «Είμαστε σε μία ευγενή άμιλλα εδώ και χρόνια με την Αλεξανδρούπολη, αλλά  το δικό μας συγκριτικό πλεονέκτημα με το νησί της Θάσου, έφερε τις πτήσεις εδώ. Στο αεροδρόμιό μας έγινε μία επανάκαμψη της κίνησης. Πλέον, εκτός από τις συνηθισμένες αγορές (Γερμανία, Αγγλία κλπ) μπορούμε να μιλάμε για τη Σκανδιναβία, τη Ρουμανία και τώρα  για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πολύ θετικά. Περιμένουμε πλέον να  ευοδωθούν όλες αυτές οι προσπάθειες, εφόσον το κλίμα παραμείνει καλό για την Ελλάδα, καθώς ο τουρισμός θέλει ηρεμία και ασφάλεια», δηλώνει ο κ. Μιτζάλης.