Οι συνταξιούχοι της Καβάλας αποχαιρετούν τον Γιώργο Πετρούδη

Ο εκλιπών είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στην Καβάλα

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Καβάλας (ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Ναυτικών – Δημοσίου και ΒΦΛ), με αφορμή τον θάνατο του προέδρου του Σωματείου των Ναυτικών Γιώργου Πετρούδη, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-αποχαιρετιστήριο σε έναν «αγωνιστή». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Στις 27-12-2016 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ένα από τα ιδρυτικά μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Καβάλας, μετά από τη μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο αφήνοντας φτωχότερο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο Γιώργος Πετρούδης, πρόεδρος του σωματείου ναυτικών όλα αυτά τα χρόνια, πρωτοστάτησε για την ανασυγκρότηση του συνταξιουχικού κινήματος και ιδιαίτερα για τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της πόλης μας. Η προσφορά  του στο κίνημα ήταν ανεκτίμητη και ανιδιοτελής. Ήταν ανήσυχος για την πορεία του κινήματος ενώ πάντα αναρωτιόταν και προσπαθούσε να πάει μπροστά το σωματείο και το κίνημα. Συνεπώς, όλα αυτά τα χρόνια δεν έλειψε από κανέναν αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν ταξικό συνδικαλιστή. Βρισκόταν πάντα μπροστά και με συνέπεια στο μετερίζι του αγώνα.

Ακόμη και όταν τον ταλαιπωρούσε η υγεία του ήθελε και ήταν πάντα παρών. Δεν έλλειψε ακόμη και από την πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να πάρει μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Ο Γιώργος συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις πάντα με το χαμόγελο. Ήταν ασυμβίβαστος με την αδικία, αγωνίστηκε με αυταπάρνηση για έναν κόσμο δίκαιο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ανεκτίμητη προσφορά του είναι παρακαταθήκη για όλη την συντονιστική επιτροπή.

Δίνουμε το λόγο μας ότι θα συνεχίσουμε αυτήν την πορεία.

Καλό σου ταξίδι, Γιώργο»!