Η Αριάδνη έφυγε, τα προβλήματα παραμένουν

Αναστέλλεται η εκδίκαση των πολιτικών υποθέσεων στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, ενώ παραμένουν κλειστά όλα τα σχολεία, πλην των παιδικών σταθμών στο δήμο Νέστου

Μπορεί η κακοκαιρία να πέρασε, ωστόσο τα αποτυπώματά της είναι κάτι παραπάνω από εμφανή και δημιουργούν ακόμα προβλήματα στην εύρυθμη ζωή των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Σήμερα Παρασκευή, 5η μέρα του κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία Αριάδνη, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς στο δήμο Νέστου που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι ανοιχτό, ωστόσο συνίσταται προσοχή στους οδηγούς, καθώς τις πρωινές και βραδυνές ώρες θα επικρατεί ισχυρός παγετός.

Παράλληλα, ξεκινάνε σταδιακά από τις 08:00 σήμερα το πρωί 13 Ιανουαρίου τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, με κάποιες διαφοροποιήσεις. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια από Καβάλα προς Δράμα και αντίστροφα θα ξεκινήσουν στις 08:00 και θα διεξάγονται κάθε 1 ώρα, τα δρομολόγια από Καβάλα προς Παληό θα ξεκινήσουν στις 08:00, τα δρομολόγια από Καβάλα προς Ελαιοχώρι θα ξεκινήσουν επίσης στις 08:00 το πρωί και θα διεξάγονται κάθε 2 ώρες, τα δρομολόγια από Καβάλα προς Νέα Πέραμο θα ξεκινήσουν στις 09:00 και θα διεξάγονται ανά 1 ώρα, τα δρομολόγια από Καβάλα προς Χρυσούπολη θα ξεκινήσουν στις 07:30, ενώ τα δρομολόγια από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγονται μόνο μέσω της Εγνατίας Οδού και ανά 2 ώρες.

Επίσης, ο Ειρηνοδίκης Δοματζόγλου Αναστάσιος,αφού έλαβε υπόψιν του

α) το από 12-1-2017 έγγραφο της Προέδρου Εφετών Θράκης και του Εισαγγελέα Εφετών Θράκης

β) ότι συντρέχει μικρή βελτίωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών ,αλλά υπάρχουν και περιοχές της περιφέρειας του Ειρηνοδικείου Καβάλας όπου η ασφαλής μετακίνηση συνεχίζει να είναι αδύνατη,

ΟΡΙΖΕΙ ότι για σήμερα Παρασκευή 13-1-2017 αναστέλλεται η εκδίκαση των πολιτικών υποθέσεων στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας της ημέρας επικυρώσεων του Ν.3869/10.

Εξαιρείται  μόνον η περίπτωση που όλα τα μέρη εμφανισθούν στον Ειρηνοδίκη Υπηρεσίας και ζητήσουν την εκδίκαση της υποθέσεώς τους, οπότε αυτή θα δύναται να εκδικάζεται κανονικά. Στην διαδικασία των ως άνω επικυρώσεων, ενόψη της αναγκαίας ομοδικίας των καθών πιστωτών, εφόσον εμφανισθεί έστω και ένας πιστωτής και ζητηθεί από τον αιτούντα και τον παρόντα πιστωτή η εκδίκαση, τότε αυτή θα διεξάγεται κανονικά.

Η γραμματεία του Ειρηνοδικείου Καβάλας θα λειτουργεί κανονικά.