«Αγαπημένε μας και ακριβέ φίλε Τάσο»: Το κατευόδιο του Κ. Σιμιτσή στον Τ. Χατζηαναστασίου

Ανάρτηση του τ. δημάρχου στο facebook για τον «δικό του» Τάσο Χατζηαναστασίου

Ο Κωστής Σιμιτσής «ανέβασε» στο προφίλ του στο facebook τον προσωπικό του αποχαιρετισμό στον αείμνηστο πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και στενό του συνεργάτη καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος Καβάλας, τον Τάσο Χατζηαναστασίου.

«Αγαπημένε μας και ακριβέ φίλε Τάσο,
Σε αποχαιρετούμε όλοι σήμερα ανταποδίδοντας την αγάπη που απλόχερα έδωσες σε αυτόν τον τόπο.
Ήσουν πάντα ένας μετρημένος και συνετός άνθρωπος, χαμηλών τόνων αλλά εξαιρετικής αποτελεσματικότητας. Χαιρόσουν τη ζωή και τις μικρές χαρές της αλλά δεν δίστασες να εκτεθείς στον στίβο της πολιτικής. Ανταποκρίθηκες στο κάλεσμα του Λευθέρη Αθανασιάδη και φτιάξατε μαζί αυτόν τον μεγάλο Δήμο, τις δομές του οποίου απολαμβάνουμε όλοι σήμερα. Δημιούργησες τα ΚΑΠΗ, ήσουν μέλος σε Επιτροπές και συλλόγους, ποτέ δεν απέφυγες τις ευθύνες αλλά τις σήκωνες πρώτος από όλους δίνοντας κουράγιο σε όλους μας τις δύσκολες στιγμές. Μαζί με τον Γιώργο Γκόλνα γνώρισες και τις ευθύνες της αντιπολίτευσης στον Δήμο και όταν ήρθε ο καιρός ήσουν μαζί μου στον αγώνα για μια Καβάλα καλύτερη πόλη.
Μου έμαθες πως η απλή, η κοινή λογική που σε χαρακτήριζε ως άνθρωπο ήταν ο καλύτερος τρόπος διοίκησης.
Υπηρετούσες – δεν κυριαρχούσες.
Άκουγες και συμβούλευες – δεν διέταζες.
Έδινες το παράδειγμα – δεν έδινες εντολές.
Στα χέρια σου η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου παρά τις τόσες δυσκολίες λειτούργησε υποδειγματικά, φιλικά προς τους δημότες και τους επισκέπτες, αποτελεσματικά. Είμαι σίγουρος πως αν με άκουγες τώρα θα έσκυβες ταπεινά το κεφάλι. Όμως σου αξίζει αυτός ο δημόσιος έπαινος διότι «Αγαθοίς ανδράσιν μείζων ο κατόπιν και μετά την τελευτήν έπαινος, φθόνου ουκ επί πολύ επιζώντος».
Ήσουν ένας ακέραιος άνθρωπος. Είχες τη σφραγίδα του καλού χριστιανού που δεν κρίνει αλλά αγαπά. Μορφώθηκες από τη ζωή, ξενιτεύτηκες νέος στη Γερμανία όπου στρατεύθηκες πολιτικά, ήσουν από τα πρώτα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας. Λαμπρός επαγγελματίας κι ακόμη πιο σπουδαίος οικογενειάρχης, δίδαξες στα παιδιά σου, τον Κώστα και τη Λαμπρινή, την εντιμότητα και τη γενναιοδωρία και είχες τη χαρά μαζί με την αγαπημένη σου σύζυγο, τη Λία, να δείτε εγγόνια στα οποία έτρεφες ιδιαίτερη αδυναμία.
Αγαπημένε μας Τάσο,
Σε λίγη ώρα η γη της Καβάλας θα σε δεχτεί στην αγκαλιά της. Την αγάπησες βαθιά και ποτέ δεν την πρόδωσες. Και άφησες σε όλους μας ένα παράδειγμα προσωπικού ήθους που θα το θυμόμαστε με αγάπη και συγκίνηση.
Αντίο».