«Ζεσταίνεται» η ζωή στην Καβάλα μετά την επέλαση του χιονιά

Η Καβάλα «ξεπαγώνει» μετά την επέλαση του χιονιά και μπαίνει σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς. Τα περισσότερα καταστήματα άνοιξαν, ενώ και οι περισσότερες υπηρεσίες άρχισαν να λειτουργούν κανονικά.

Ο αίθριος καιρός και το αλάτι που έριξε ο δήμος Καβάλας έλιωσαν το χιόνι στους περισσότερους δρόμους της πόλης, εκτός από τις γειτονιές στις παρυφές της και ιδίως στα σημεία που δεν τα βλέπει ο ήλιος, γι’ αυτό και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, για την ασφάλεια των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα.

Τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ενημερώνει όλους τους επιβάτες ότι θα επικρατήσει ειδικό καθεστώς δρομολογίων καθ’όλη τη διάρκεια του παγετού και όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν πρέπει να ενημερώνονται από τα κατά τόπους Σταθμαρχεία.

Με την πρώτη υποχώρηση του κρύου βγήκαν στην επιφάνεια και οι ζημιές που άφησε πίσω του το δριμύ ψύχος, ιδίως στους εξωτερικούς σωλήνες κατοικιών και σε ηλιακούς, ενώ το δίκτυο της ύδρευσης βγήκε αλώβητο από την δοκιμασία και το νερό ήρθε και στις γειτονιές που δεν είχαν νερό, ιδίως κατά τις βραδυνές ώρες, λόγω του πάγου στις σωληνώσεις. Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσει και η αποκομιδή των σκουπιδιών από τις γειτονιές που βρίσκονται μακριά από το κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά τον καιρό τις επόμενες μέρες, ο παγετός φαίνεται να υποχωρεί, με την θερμοκρασία να επανέρχεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ από την Δευτέρα προβλέπονται βροχές οι οποίες αναμένεται να λιώσουν και τα εναπομείναντα χιόνια. Ωστόσο, συνίσταται προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς σε πολλά σημεία της πόλης το χιόνι δεν έχει λιώσει. Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό της Καβάλας μπορείτε να αντλήσετε από εδώ.