Το έστρωσε… σκουπίδια στον Άγιο Λουκά

Προφανώς και ο χιονιάς δυσκόλεψε τη ζωή των κατοίκων της Καβάλας, με τη γεωγραφική ιδιομορφία της πόλης να κρατάει αρκετούς πολίτες στα σπίτια τους για τρεις και πλέον μέρες. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται της έλλειψης υπομονής για κάποιες ανάγκες που μπορούν να περιμένουν…

Ο λόγος για την συσσώρευση απορριμμάτων γύρω από τους κάδους σε αρκετά σημεία της πόλης, όπως σ’ αυτό που απεικονίζεται στην φωτογραφία από την συνοικία του Αγίου Λουκά επί της οδού 25η Μαρτίου. Ίδια εικόνα αντικρίζει κάποιος και σε άλλες γειτονιές της πόλης.

Η αποκομιδή σκουπιδιών θα ξεκινήσει άμεσα, μόλις λιώσουν και τα τελευταία χιόνια, ενώ ο λόγος που καθυστέρησε ήταν από ανωτέρα βία, σε αντίθεση με την βιασύνη κάποιων να ξεφορτωθούν τις σακούλες σκουπιδιών, την στιγμή που βλέπουν ότι οι κάδοι είναι ήδη γεμάτοι.

Μπορεί να καταλογίσει κάποιος στις υπηρεσίες του δήμου τα μύρια όσα, ωστόσο εν προκειμένω, το συγκεκριμένο θέμα άπτεται της ευσυνειδησίας του κάθε πολίτη και της τήρησης των βασικών κανόνων του συνανήκειν. Άλλωστε τα χιόνια κάποτε θα λιώσουν, η «καραμέλα» της αποποίησης των ευθυνών μας όμως δε θα λιώσει ποτέ.