Η Καβάλα από ψηλά… 70 χρόνια πριν!

«Αποκάλυψη» οι συγκριτικοί δασικοί χάρτες του 1945 και του 2017 μέσα από τον ειδικό ιστοχώρο της ΕΚΧΑ ΑΕ

Η Διεύθυνση Δασών Νομού Καβάλας προχώρησε στην ανάρτηση των δασικών χαρτών  της δημοτικής κοινότητας Καβάλας, του δήμου Καβάλας, καθώς και των δημοτικών κοινοτήτων Ελευθερούπολης και Ν. Περάμου και των τοπικών κοινοτήτων Ελευθερών, Αγ. Ανδρέα και Ν. Ηρακλείτσας, του δήμου Παγγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. και ο κάθε πολίτης μπορεί να μπει, να δει και να υποβάλλει τις τυχόν ενστάσεις του από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2017.

1945-2017

Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο που μπορεί να δει κάποιος στον εν λόγω ιστοχώρο, είναι ο δασικός χάρτης του 1945, ο οποίος παρουσιάζεται σε αντιπαραβολή με αυτόν το 2017, παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή ευκαιρία αντιπαραβολής αλλά και ένα διαδραστικό «μάθημα» ιστορίας!

Όπως και με τον χάρτη του 2017, έτσι και με αυτόν του 1945, μπορεί κανείς να εστιάσει στην περιοχή που τον ενδιαφέρει και να δει «κομμάτια» της πόλης ή/και των δημοτικών κοινοτήτων που τον ενδιαφέρουν, σε μια «εμπειρία» πλοήγησης που θυμίζει κάτι από… Google Earth, απλά 70 χρόνια πριν!

Για παράδειγμα, στις παραπάνω «φωτογραφίες» μπορεί κάποιος να δει το έργο της επιχωμάτωσης πλησίον του λιμανιού της Καβάλας να είναι σε εξέλιξη, ένα έργο που εγκαινιάστηκε το 1948.

Μπορείτε κι εσείς να περιηγηθείτε στην Καβάλα του 1945, πατώντας εδώ και επιλέγοντας από τη Γραμμή Εργαλείων της σελίδας, το εικονίδιο με το «δεντράκι» και την ένδειξη «45».