Εγκαίνια για το πολυϊατρείο Thassos Med στα Λιμενάρια Θάσου (φωτογραφίες)

Μια υπερσύγχρονη ιατρική μονάδα με μοναδικό στόχο την παροχή υψηλών υπηρεσιών προς όφελος των Θάσιων, αλλά και του τουριστικού προϊόντος του νησιού

Μετά από δυο χρόνια λειτουργίας και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της Θάσου, το πολυϊατρείο Ιατρική Φροντίδα Θάσου-Thassos Med πραγματοποίησε και επίσημα χθες, Σάββατο 14/01/2017 τα εγκαίνιά του, ενώ παράλληλα το προσωπικό έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο Γενικός Ιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος του πολυϊατρείου, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014, Παναγιώτης Ραφτοπούλος, ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, ενώ κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι όλο το προσωπικό θα εργαστεί απρόσκοπτα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θάσου, προσθέτοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας του πολυϊατρείου.

Άλλωστε, αυτό καταδεικνύεται και από την απόφαση του κ. Ραφτόπουλου να αφήσει την «σιγουριά» του Δημοσίου και του ΕΣΥ και να μπει στα δύσκολα νερά του “επιχειρείν”, ενώ παράλληλα διατηρεί και ιατρείο Βιοσυντονισμού, το μοναδικό πιστοποιημένο στο Νομό και στην ευρύτερη περιοχή.

Η μοναδική ιατρική μονάδα με τόσες πολλές ειδικότητες στο νησί

Σε καθημερινή βάση στο πολυϊατρείο υπάρχει Γενικός Ιατρός και Παιδίατρος, ενώ εβδομαδιαία σχεδόν το επισκέπτονται Οφθαλμίατρος, Δερματολόγος, Καρδιολόγος, ΩΡΛ, Ενδοκρινολόγος, Νευρολόγος, Πνευμονολόγος και Γυναικολόγος.

Η Ιατρική Φροντίδα Θάσου – Thassos Med αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική οργανωμένη ιατρική μονάδα με τόσες πολλές ιατρικές ειδικότητες, ενώ στο χώρο της λειτουργεί και μικροβιολογικό εργαστήριο και πολύ σύντομα θα φιλοξενείται και ακτινολογικό εργαστήριο.

Οποιοσδήποτε ιατρός χρειαστεί την συμβολή άλλης ιατρικής ειδικότητας για την αποτελεσματική διάγνωση, αυτό γίνεται άμεσα σε πραγματικό χρόνο με τα υπερσύγχρονα μέσα και μηχανήματα που διαθέτει το πολυϊατρείο.

Παράλληλα, με την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας 24 ώρες το 24ωρο από το Thassos Med, μπαίνει ένα ακόμα λιθαράκι στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού

Παράρτημα της Ιατρικής Φροντίδας Θάσου λειτουργεί και στην Ποταμιά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα από το πρωί ως το απόγευμα λειτουργεί ιατρείο Γενικής Ιατρικής, ενώ υπάρχει και εκεί νοσηλευτική κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Όσον αφορά τους θερινούς μήνες υπάρχει ιατρική κάλυψη επί 24ωρης βάσης.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Πολλοί ήταν εκείνοι που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του πολυϊατρείου και την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.

Μεταξύ αυτών ήταν ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πλαφαδέλης, ο δικηγόρος και υποψήφιος δήμαρχος Μηνάς Βλαστάρης, ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου Άγγελος Αρχοντίτσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαριών Μιχαήλ Κουλούσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιμεναρίων Δημήτριος Σεβαστός, υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου Κώστας Κοντογεωργίου, η τέως πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιράχης Μαρία Λιγύρου, εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της Θάσου και της Καβάλας, καθώς και απλοί πολίτες που θέλησαν να ανταποδώσουν με την παρουσία τους τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρει στους ίδιους και στο νησί η Ιατρική Φροντίδα Θάσου – Thassos Med.

Ο Παιδίατρος Δημήτριος Παυλάκης μαζί με τους κ. κ. Χατζηεμμανουήλ και Ραφτόπουλο κατά το κόψιμο της βασιλόπιτας
Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Μηνάς Βλαστάρης και Δημήτρης Σεβαστός δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν την πολιτική επικαιρότητα
Ούτε ο Γιάννης Πλαφαδέλης άφησε ασχολίαστα τα πολιτικά τεκταινόμενα, αμέσως μετά το πέρας των εγκαινίων
Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ με τον επιστημονικό υπεύθυνο του πολυϊατρείου Παναγιώτη Ραφτόπουλο
Ο τυχερός της μέρας, Ιατρός Ουρολόγος Ιωάννης Τσαραμύρσης