Κοπή βασιλόπιτας και… προσδοκιών από τους πολιτικούς για το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Δεν προσκλήθηκαν πολιτικοί στην εκδήλωση για να μην ακουστούν ξανά υποσχέσεις που δεν τηρούνται

Την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας πραγματοποίησε χθες Κυριακή 15/01/2017 το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» παρουσία αρκετών μελών του και πολλών εκπροσώπων των αρχών της πόλης. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Προκοπίου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Στέλιος Μαούνατζης κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη μέρα αυτή που συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα μέλη της δύναμης του Σωματείου και επεσήμανε ιδιαίτερα ήταν η μη πρόσκληση στην κοπή βασιλόπιτας των πολιτικών προσώπων του τόπου, υιοθετήθηκε «για να μην ακουστούν από το στόμα τους για μία ακόμη φορά υποσχέσεις που δεν θα ικανοποιηθούν ποτέ», όπως είπε.

«Δε θελήσαμε να ακούσουμε ξανά για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του ΕΚΑΣ που μειώθηκε στο 50% και δε θα υπάρχει σε δύο χρόνια ή την υπόσχεση της 13ης σύνταξης που κατάντησε να είναι ένα βοήθημα των 300 ευρώ. Όλα τα ταμεία είναι καταχρεωμένα και ενώ περιμένουμε μια μεγάλη επιχορήγηση, πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο ως κράτος. Κρατήθηκε από  όλους μας μέρος των  χρημάτων μας για την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης. Όμως, το 75% των χρημάτων που δόθηκαν γι’ αυτόν το σκοπό το πήρε το κράτος, βουλώνοντας τις δικές του τρύπες. Ο συνταξιουχικός κόσμος αναρωτιέται, δε, ακόμα, που πήγε το δικαίωμα του κοινωνικού τουρισμού ή τα ιαματικά λουτρά που δικαιούται», δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ Μαούνατζης έκανε παράλληλα απολογισμό των ομαδικών δραστηριοτήτων του Σωματείου που αφορούν στη συμμετοχή του σε συσκέψεις για το Ασφαλιστικό, για την στήριξη των αγροτών και των εργαζόμενων στα Λιπάσματα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του σε πολλά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Δράμα, συμπαραστεκόμενο στους αγώνες των συναδέλφων τους όλης της χώρας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που έγιναν στην Καβάλα, όπως εκείνη που συμβολικά έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου. Τόνισε επίσης πως το Σωματείο  Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας είναι το 5ο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα, εμπλουτισμένο με την δύναμη των συνταξιούχων των ΑμεΑ, των στρατιωτικών και της αστυνομίας που βρίσκονται κοντά τους.

Αναφορά έγινε από πλευράς του και για την αγορά του νέου ιδιόκτητου οικήματος του Σωματείου Συνταξιούχων που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 23 και έγινε με χρήματα που συγκεντρώνονταν από τους ίδιους για χρόνια.

Εκείνο, δε, που ζήτησε από τη δήμαρχο Καβάλας, είναι να συνδράμει στη λειτουργική ενίσχυση του οικήματος με χρηματική ή κάθε άλλη υλική βοήθεια. Το ίδιο ζήτησε και από την Αντιπεριφέρεια  Καβάλας και το Επιμελητήριο, που «προς τιμή του, ποτέ δεν αρνήθηκε τίποτα σε ό,τι ζητήθηκε από τους συνταξιούχους», όπως υπογράμμισε ο κ. Μαούνατζης.

Δήμητρα Τσανάκα: «Κρατείστε γερά»

Χαιρετισμούς απηύθυναν η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως οι συνταξιούχοι πλήττονται από παντού. «Κρατείστε γερά», είπε η κ Τσανάκα, «έχοντας κοντά τα χάπια σας και το μπαστούνι σας και να θυμάστε όλοι ότι δε θα τους κάνουμε τη χάρη να πεθάνουμε».

Τόνισε επίσης πως οι καβαλιώτες πέρασαν δύσκολες στιγμές τον τελευταίο καιρό, όμως ο δήμος δεν άφησε κανέναν μόνο του. Ούτε ηλικιωμένους, ούτε παιδιά, ούτε κάποιον συμπολίτη, αλλά όσοι χρειάστηκαν βοήθεια, βοηθήθηκαν με τρόφιμα, με αποστολές φαρμάκων, μεταφορά στο νοσοκομείο, αιμοκαθάρσεις, φροντίδα χρονίως πασχόντων κ.α.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Γάκης, ο αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης της ΑΜ-Θ Σωτήρης Παπαδόπουλος και πολλοί παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση.