Η «Αριάδνη» δεν είπε ακόμη την τελευταία της λέξη…

«Κλείνουν» σχολεία σε Φιλίππους αλλά και ορεινά της Καβάλας - «Κλειστό» το ΤΕΙ - «Κλειστές» οι σχολικές μονάδες και σε Παγγαίο και ορεινά του Νέστου

Από νωρίς το πρωί, έντονη είναι η χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Καβάλας και του Νομού. Σε ό,τι αφορά τον δήμο Καβάλας, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα ορεινά, στην περιοχή του Αγίου Λουκά, τη συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ), το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τον Άγιο Σίλα, αλλά και το Παληό.

Ο δρόμος προς το Νοσοκομείο, αν και «επίσημα» δεν έχει «κλείσει», εντούτοις παρουσιάζει δυσκολία στην πρόσβαση, με αρκετά συμβατικά οχήματα να παραμένουν στην άκρη του δρόμου έως ότου περάσουν τα εκχιονιστικά της Περιφερειακής Ενότητας, οι αλατιέρες και οι υδροφόρες του δήμου Καβάλας που «επιχειρούν» στην περιοχή.

«Κλειστό» θα παραμείνει σήμερα το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (κεντρική φωτό), ενώ αρκετοί είναι οι γονείς που σπεύδουν να παραλάβουν (προληπτικά, προφανώς) τα παιδιά τους από σχολικές μονάδες της πόλης. «Κλειστά» και τα σχολεία στον δήμο Παγγαίου αλλά και στις ορεινές περιοχές του δήμου Νέστου (Κεχρόκαμπος, Λεκάνη).

Απόφαση δημάρχου: «Κλείνουν» τα σχολεία σε Φιλίππους αλλά και κάποια στην έδρα του δήμου Καβάλας

Με απόφαση της Δημάρχου Καβάλας δε θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης, δε θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία στην έδρα του Δήμου Καβάλας: 6ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, 3ο Λύκειο – 4ο ΕΠΑΛ και 1ο ΓΕΛ.

Αύριο θα εκδοθεί νεότερη απόφαση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων».