Τα πρώτα δωρεάν γεύματα σε Δημοτικά Σχολεία της Καβάλας

Ξεκίνησε το πρόγραμμα που υλοποιούν ο ΚΟΙΣΠΕ και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας σε συνεργασία με την εταιρία «ΑΛΛΟΤΙΝΟ»

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, το Πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας με το 2ο και το 7ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Στα Σχολεία αυτά διανεμήθηκαν δωρεάν ζεστά υγιεινά γεύματα και συνοδευτικά αυτών σε 154 και 80 μαθητές/-τριες αντιστοίχως.

Συγκεκριμένα, με βάση το πρόγραμμα διατροφής που συνέστησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύμφωνα με τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας για την παρασκευή και μεταφορά τροφίμων (με τη συνεργασία του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και της επιχείρησης «ΑΛΛΟΤΙΝΟ»), το σημερινό μενού που διανεμήθηκε, περιελάμβανε: ζεστό γεύμα μακαρόνια (βίδες) με νωπό μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκια καροτοσαλάτα τριμμένη και φρέσκο ψωμί σε ατομικές μερίδες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΟΙΣΠΕ: «Σύμφωνα με τις απόψεις και γνώμες των μαθητών/-τριών, τα γεύματα ήταν πολύ νόστιμα και τα παιδιά αναμένουν με χαρά και ανυπομονησία τα γεύματα των επόμενων ημερών».

Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Εθνικής Τράπεζας και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) του Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομού Καβάλας (με την ουσιαστική συνδρομή της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και της επιχείρησης «ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΕΠ»).