Κοπή βασιλόπιτας για τους Προσκόπους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (φωτογραφίες)

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψαν το Σαββάτο 14 Ιανουαρίου 2017 σε αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου της Ξάνθης οι Πρόσκοποι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή πολλών παλαιών και νέων προσκόπων από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερός, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης, Αρχιμανδρίτης πατέρας Αντώνιος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης κ. Παρτσαλίδου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μπούτος, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Παπαχρόνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τριανταφυλίδης, ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ Ξάνθης κ. Μυλωνάς, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Περιφερειακού Εφόρου κ. Στόικου και την προβολή του απολογισμού των δράσεων των Προσκόπων του 2016. Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του ΣΕΠ  και προβολή φωτογραφικού αφιερώματος στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης για την 70χρονη και πλέον ιστορία του, ενώ σε κλίμα συγκίνησης ο πρόεδρος του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερός απένειμε στη σημαία του Συστήματος, που έφερε ο Αρχηγός του Συστήματος κ. Δημήτριος Ανθόπουλος, το Προσκοπικό Μετάλλιο «Εξαιρέτων Πράξεων».

Ακολούθησε η απονομή του Μεταλλίου Μακράς Ευδόκιμου Υπηρεσίας στον Έφορο Οικονομικών της ΠΕ ΑΜ-Θ κ. Χαράλαμπο Νασσόπουλο και του Μεταλλίου Ευδόκιμου Υπηρεσίας στην Αρχηγό της 1ης Ομάδας Καβάλας κ. Σωτηρία Καβούκη για την πολυετή προσφορά τους.

Στη συνέχεια ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Αντώνιος εκπροσωπώντας των Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης ευλόγησε και έκοψε την πίτα των Προσκόπων ενώ μετέφερε και τους χαιρετισμούς και την πατρική ευχή του Σεβασμιωτάτου για την συνέχιση του έργου των Προσκόπων.