Καβάλα: Στην ουρά και στο κρύο για να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ

Λειτουργεί ένα μόνο ταμείο στα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης στην Τενέδου

Ατέλειωτες ουρές σχηματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας 16/01/2017 στο ταμείο της ΔΕΗ από τους καταναλωτές που πήγαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού οφείλεται στο γεγονός πως δεν κινήθηκαν τις προηγούμενες μέρες λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα χθες, πρώτη ημέρα της νέας  εβδομάδας, να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Η ένταση που επικράτησε ήταν μεγάλη, αφού ο κόσμος δεν χωρούσε στον χώρο του ταμείου και οι περισσότεροι αναγκαζόταν να περιμένουν την σειρά τους έξω, στο κρύο, στο πρωινό χιόνι και στην βροχή.

Όπως ήταν φυσικό, το ένα και μοναδικό ταμείο δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετήσει τον όγκο των πολιτών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν υπάρχει περίπτωση να τοποθετηθεί ακόμη ένα άτομο στα ταμεία, γιατί δεν προβλέπεται από την κεντρική διοίκηση, ενώ φημολογείται πως και το ένα και μοναδικό ταμείο που λειτουργεί με υπάλληλο οκτάμηνης σύμβασης, θα καταργηθεί και αυτό.

Αποτέλεσμα, οι καταναλωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους σε… σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ ή και άλλα συμβεβλημένα με την ΔΕΗ καταστήματα στην πόλη. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει με τους καταναλωτές που θέλουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους σε δόσεις ή να κάνουν τους διακανονισμούς που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν η ΔΕΗ.

Να σημειωθεί, επίσης. πως τα παράπονα των πολιτών δεν γίνονται σε ένα τηλέφωνο του τοπικού καταστήματος που μπορούν να καλέσουν, αλλά στα κεντρικά της ΔΕΗ στον αριθμό «11770» που τους παραπέμπει στον αρμόδιο του εκάστοτε τοπικού καταστήματος.