Πλημμύρισε το αρχείο του Δημοτικού Μουσείου Καπνού (φωτογραφίες)

Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποια ζημιά - Άμεση η παρέμβαση της Αντιδημάρχου Κορίνας Χιώτη-Πρασά

Τα… απόνερα της «Αριάδνης» φαίνεται πως έφτασαν μέχρι το Μουσείο Καπνού του δήμου Καβάλας και συγκεκριμένα μέχρι την αίθουσα όπου φυλάσσεται το -αταξινόμητο μέχρι στιγμής- πλούσιο αρχείο του. Στο ακριβώς διπλανό δωμάτιο με αυτό του αρχείου βρίσκεται η κουζίνα της Δημοτικής Αστυνομίας. Εκεί, κάποια χρονική στιγμή μεταξύ Δευτέρας 16 και Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2017, ένας σωλήνας ύδρευσης έσπασε (προφανώς λόγω του φαινομένου της συστολής-διαστολής με την εναλλαγή των θερμοκρασιών) και τα νερά «πέρασαν» και στην αίθουσα αρχείου του Μουσείου.

Οι άνθρωποι αλλά και οι φίλοι του Δημοτικού Μουσείου έπιασαν αμέσως δουλειά, αφαιρώντας όσες ποσότητες νερού μπορούσαν με ό,τι μέσα διέθεταν. Ωστόσο, καταλυτική ήταν η παρέμβαση της Αντιδημάρχου Κορίνας Χιώτη-Πρασά, η οποία «επιστράτευσε» στον χώρο αντλία και τα νερά απομακρύνθηκαν μέσα σε λίγη ώρα.

Είναι ευτύχημα που το… «ατύχημα» με τη σωλήνα σημειώθηκε σε ημέρα καθημερινή, εργάσιμη και έτσι έγινε αντιληπτή από τα στελέχη του δήμου μέσα σε λίγες ώρες, προτού ο όγκος των υδάτων προκαλέσει φθορές στο αρχειακό υλικό, το οποίο παραμένει ανέπαφο.

Το μόνο που απομένει τώρα, είναι να τοποθετηθούν στον χώρο ειδικοί αφυγραντήρες οι οποίοι και θα πρέπει να απορροφήσουν από την ατμόσφαιρα την ανεπιθύμητη υγρασία.