Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Τίμησε τον Στάθη Εριφυλλίδη για την πολυετή προσφορά του (φωτογραφίες)

Κοπή βασιλόπιτας με πολύ κόσμο από τον ιατρικό χώρο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με υποσχέσεις για νέα αγωνιστική χρονιά από τον πρόεδρο του ΙΣΚ Ξενοφώντα Κροκίδη

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο Ξενοδοχείο Egnatia πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, κατά την οποία βράβευσε τους συνταξιοδοτηθέντες γιατρούς Στάθη Εριφυλλίδη και Δημήτρη Ζήνα, ενώ τιμήθηκε και ο Καρδιολόγος Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος για τη συνολική εθελοντική του προσφορά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου από τον ιατρικό χώρο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Παύλος Κίτσος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Κίτσος

Αρχικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της περασμένης χρονιάς, με αιχμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στοn Nόμο Κατρούγκαλου, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τους πρώτους μήνες του 2017, οι οποίες, ως φαίνεται, κατά κύριο λόγο θα είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων της περασμένης χρονιάς, με τον κ. Κροκίδη να λέει ότι «πολύ φοβάμαι ότι οι οιωνοί δεν είναι καλοί ούτε για το 2017, καθώς οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ακόμα υπογράφονται, ενώ οι νέες προσλήψεις στα νοσοκομεία ακόμα γίνονται».

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντα Κροκίδη
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας με τον πρόεδρο του ΙΣΚ

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, καθώς και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς και ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, με τον κ. Κροκίδη να επισημαίνει ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που τόσο πολύς κόσμος τιμάει την εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα
Από αριστερά: Μάκης Παπαδόπουλος, Κωστής Σιμιτσής και Άρης Βέρρος ήταν μερικοί από τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας
Από αριστερά: Οι κ. κ. Μαρκόπουλος, Γάκης και Μεταξάς εκπροσώπησαν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την Αντιπεριφέρεια Καβάλας
Από αριστερά: Η πρόεδρος του Συλλόγου ΠΝΟΗ Ιωάννα Χατζηβαρύτη, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας Κώστας Σιμούδης, η αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων Κορίνα-Χιώτη Πρασά και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή» Ευαγγελία Δρακονάκη
Η δήμαρχος και γιατρός Δήμητρα Τσανάκα με τους συναδέλφους της γιατρούς Ευάγγελο Καμπουρίδη και Αλέξη Πολίτη

Στάθης Εριφυλλίδης: Θα αργήσω να συνταξιοδοτηθώ…

Το ένα εκ των τριών τιμώμενων προσώπων, γιατρός και τέως δήμαρχος Καβάλας Στάθης Εριφυλλίδης, δεν έκρυψε την συγκίνησή τους για την χθεσινή βράβευση, η οποία έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ίδιο, αυτό του Πυρηνικού Γιατρού, ενώ έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, κάνοντας εν κατακλείδι το δηκτικό πολιτικό σχόλιο ότι «εγώ υπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης, επειδή όμως όλοι μαζί τα φάγανε, σύνταξη θα πάρω το 2021-2022 και επομένως, έγινα συνταξιούχος, αλλά θα αργήσω πολύ να… συνταξιοδοτηθώ».

Ο Ξενοφών Κροκίδης με το τιμώμενο πρόσωπο Στάθη Εριφυλλίδη

Από αριστερά: Η Άννα Γιοβανιού από τους Γιατρούς του Κόσμου, η Δήμητρα Τσανάκα και ο Ξενοφών Κροκίδης κατά την βράβευση του Χαράλαμπου Σιδηρόπουλου (στο κέντρο)

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση του Καρδιολόγου Χαράλαμπου Σιδηρόπουλου, με τον κ. Κροκίδη να στέκεται κυρίως στην εθελοντική και ακούραστη προσφορά του στην Ιατρική, αλλά και στην κοινωνία της Καβάλας.