«Σεληνιακό τοπίο» οι οδοί Θεοδώρου Καβαλιώτου και Αγίου Αθανασίου

Λακκούβες και ρήγματα σε δύο συνοικιακούς αλλά πολυσύχναστους δρόμους της Καβάλας και χωρίς να ευθύνεται το...αλάτι

Μετά το ρεπορτάζ του KAVALAPOST για τις λακκούβες στην 7ης Μεραρχίας οι οποίες βγήκαν στην… επιφάνεια μετά το πέρας της πρόσφατης κακοκαιρίας, αρκετοί αναγνώστες ήταν εκείνοι που επισήμαναν ότι το πρόβλημα με τις τρύπες στους δρόμους της Καβάλας δεν είναι…προνόμιο μόνο του κέντρου, όπως και (σ.σ.: ορθώς) το ότι Καβάλα δεν είναι μόνο το κέντρο της, αλλά και οι υπόλοιπες γειτονιές της.

Δύο από τους συνοικιακούς δρόμους με μεγάλη, ωστόσο, κυκλοφοριακή κίνηση είναι οι οδοί Θεοδώρου Καβαλιώτου και Αγίου Αθανασίου στα ανατολικά της πόλης. Και οι δυο δρόμοι παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι λακκούβες δεν είναι…προϊόν μόνο της κακοκαιρίας και της ρίψης του αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού, αλλά προϋπήρχαν του χιονιά. Ειδικά στη Θεοδώρου Καβαλιώτου, το θέμα με τις λακκούβες και τα «σαμαράκια» φαίνεται ότι προέρχεται κυρίως από το ημιτελές πέρας των εργασιών για την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης αμιάντου από πλαστικούς.

Η άσφαλτος που έπεσε μετά τα έργα αντικατάστασης «έκατσε» από τα διερχόμενα οχήματα και τις βροχές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρήγματα αρκετών εκατοστών, τα οποία αποτελούν παγίδες για τα αυτοκίνητα και κυρίως για τις μηχανές.

Σε άλλα σημεία η άσφαλτος έχει ξηλωθεί τελείως, με τις λακκούβες να διευρύνονται και να βαθαίνουν, καθώς με κάθε βροχή ή πέρασμα οχήματος, απομακρύνονται τα αδρανή υλικά (άμμος, χαλίκι) που βρίσκονται κάτω από την άσφαλτο.

 

Παρόμοια εικόνα και στην Αγίου Αθανασίου

Παρόμοια είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς και στην Αγίου Αθανασίου, όπου εκεί μπορεί να μην υπάρχουν τα…χάσματα της Θ. Καβαλιώτου, ωστόσο η άσφαλτος έχει «κάτσει» σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους οδηγούς, ειδικά όταν αυτές οι λακκούβες γεμίζουν με νερό και οι οδηγοί υποτιμούν το βάθος τους.

Σε άλλα σημεία η άσφαλτος έχει υποχωρήσει γύρω από φρεάτια, με τα βαριά οχήματα και κυρίως τα λεωφορεία να επιβαρύνουν το πρόβλημα, χωρίς φυσικά να φταίνε τα εν λόγω οχήματα.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, Τιμίου Σταυρού και Αγίου Αθανασίου, έχουν εκφράσει επανειλημμένα τα παράπονά τους για την κατάσταση των παραπάνω δρόμων, καθώς πρωτίστως το θέμα άπτεται της ασφάλειάς τους και δευτερευόντως της… αισθητικής τους.