Συνάντηση Τάσου Καρασαββόγλου με τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καβάλας

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας επισήμανε κάποια κενά καθαριότητας όπως τού τα μετέφερε το προσωπικό, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δε σημαίνει ότι το Ίδρυμα δεν είναι καθαρό

Συνάντηση εργασίας με τις καθαρίστριες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας είχε την Πέμπτη 19/01/2017 ο διοικητής του Νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου, προκειμένου να τις εφιστήσει την προσοχή σε κάποια κενά καθαριότητας που παρουσιάζουν ορισμένοι χώροι του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Οι καθαρίστριες, οι οποίες εργάζονται με ατομικές συμβάσεις που υπέγραψαν με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, άκουσαν αυτά που τους μετέφερε ο κ. Καρασαββόγλου, τα οποία, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος με δηλώσεις του, δεν αποτελούν προϊόν παραπόνων από τους ασθενείς, αλλά είναι επισημάνσεις που δέχτηκε από το προσωπικό του Νοσοκομείου.

«Δεν δέχθηκα παράπονα από ασθενείς ή τους συνοδούς τους. Το ίδιο το προσωπικό του Νοσοκομείου επεσήμανε κάποια προβλήματα σε ορισμένους χώρους, όπως στα κλιμακοστάσια και γι’ αυτό οργάνωσα αυτή τη συνάντηση. Θα ήταν άδικο αν έλεγα ότι το Νοσοκομείο δεν είναι καθαρό, απλά υπάρχουν κάποια κενά.

»Υπενθύμισα στις εργαζόμενες ότι δώσαμε έναν όρκο τιμής μεταξύ μας, ότι δε θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να έχει να λέει για ελλιπή καθαριότητα», δήλωσε ο κ. Καρασαββόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 75 καθαρίστριες έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και αμείβονται κάθε 13 του μήνα. Μια καθυστέρηση έχει σημειωθεί στην πληρωμή του Ιανουαρίου 2017 και μόνο για τον τρέχοντα μήνα θα πληρωθούν στις 27 Ιανουαρίου.

Όπως σχολιάζει ο κ. Καρασαββόγλου, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι με τη νέα χρονιά το υπουργείο Υγείας ζήτησε να υπογραφούν νέες, ακόμη πιο βελτιωμένες συμβάσεις εργασίας, όπως και έγινε και από τον επόμενο μήνα θα πληρώνονται κανονικά στις 13 του κάθε μήνα.