Η τοπική Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι η Νέα Καρβάλη

Η τοπική Εκκλησία γιορτάζει με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την πρέπουσα τιμή, το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου, την επέτειο μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Το τοπικό θρησκευτικό πανηγύρι, με κέντρο το Ιερό Προσκύνημα της Νέας Καρβάλης, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τους Χριστιανούς της περιοχής και όλους τους πιστούς, ιδιαίτερα δε για τους Καππαδόκες και Μικρασιάτες, οι οποίοι προστρέχουν από κάθε μέρος της χώρας για να προσκυνήσουν ευλαβικά τα ιερά Λείψανα και κειμήλια, τιμώντας έτσι τον δικό τους Άγιο.

Ο φετινός εορτασμός στο Προσκύνημα της Νέας Καρβάλης, όπου φυλάσσεται «ως ανεκτίμητον θησαύρισμα» το σεπτό σκήνωμα του Αγίου, περιλαμβάνει:

  • Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στις 18:00, τον Πανηγυρικό Εσπερινό.
  • Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, το πρωί πανηγυρική θεία Λειτουργία και γύρω στις 11:00 περιφορά του σκηνώματος του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νεάς Καρβάλης, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης καθώς και των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου. Στις ιερές Ακολουθίες θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος.