Συγκέντρωση για τα Ίμια και αντιφασιστική πορεία την ίδια ώρα στην Καβάλα

«Φρούριο» το κέντρο της πόλης την Κυριακή με την Αστυνομία να ετοιμάζει πρωτοφανή επιχείρηση για την πρόληψη τυχόν επεισοδίων

Δύο συγκεντρώσεις, η μία στον Δημοτικό Κήπο από πατριωτικές οργανώσεις και η άλλη στην πλατεία Καπνεργάτη από αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες θα γίνουν στην Καβάλα και μάλιστα την ίδια περίπου ώρα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.

Ειδικότερα, στις 12:00 στον Δημοτικό Κήπο, η νεόδμητη Λαϊκή Κίνηση Πολιτών Καβάλας ΦΟΙΝΙΞ είναι αυτή που θα ηγηθεί φέτος του καλέσματος για την τελετή μνήμης που γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια με αφορμή τον θάνατο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια το 1996.

Πατριωτικές κινήσεις από όλη την Βόρεια Ελλάδα θα συγκεντρωθούν από νωρίς στην πόλη της Καβάλας, ενώ είναι πιθανόν να πραγματοποιήσουν και πορεία αμέσως μετά το πέρας της τελετής και της κατάθεσης στεφάνων, αν το επιτρέψει η Αστυνομία.

Δύο ώρες πριν, στις 10:00, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καπνεργάτη αντιεξουσιαστές, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, φορείς, σύλλογοι και συλλογικότητες κυρίως από την Καβάλα, αλλά και από τις γύρω περιοχές.

Το σχετικό κάλεσμα-αφίσα «τρέχει» εδώ και μερικές μέρες στην πόλη, με τους αντιφασίστες να καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, περιστατικά βίας από μέλη πατριωτικών οργανώσεων της πόλης ενάντια σε ανήλικους μαθητές, σε μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, ακόμα και σε απεργούς της ΒΦΛ κατά την διάρκεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Πρωτοφανή θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας

Όλα τα παραπάνω είναι εις γνώση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, η οποία ετοιμάζει πρωτοφανή μέτρα, για τα δεδομένα της πόλης. Το ευρύτερο κέντρο, από το Φάληρο μέχρι τις Καμάρες κυριολεκτικά θα αστυνομοκρατείται, ενώ ομάδες ΔΙΑΣ και άνδρες της Ασφάλειας θα περιπολούν σε όλη την πόλη, στην προσπάθεια να αποτρέψουν ομάδες πατριωτών και αντιφασιστών να συναντηθούν.

Το βάρος των μέτρων τάξης θα πέσει στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Αβέρωφ, στην περιοχή δηλαδή που θα χωρίζει ουσιαστικά τις δύο παράλληλες συγκεντρώσεις, ενώ η δύναμη της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης θα θυμίζει κάτι από… επέτειο του Πολυτεχνείου, με τη διαφορά ότι στην αστυνομική επιχείρηση θα συνδράμουν διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από Ξάνθη, Δράμα και πιθανώς από Θεσσαλονίκη.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την αστυνομία είναι τα μέλη των πατριωτικών οργανώσεων και οι αντιφασίστες που θα έρθουν από άλλες πόλεις, άτομα που είναι δύσκολο να ελεγχθούν κυρίως πριν και μετά το πέρας των συγκεντρώσεων, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν.