Ακόμα περιμένουν τα επιδόματα διατροφής και μετακινήσεων οι νεφροπαθείς στην Καβάλα

Ζούνε με δανεικά και δεν έχουν χρήματα να μετακινηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τις αιμοκαθάρσεις

Αναστατωμένα  και ανήσυχα είναι τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Καβάλας, καθώς εδώ και 2 μήνες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από το διατροφικό τους επίδομα, αλλά και από τα έξοδα μετακίνησης που δικαιούνται, σε αντίθεση με τους ομοιοπαθείς των όμορων Νομών που τα λαμβάνουν κανονικά κάθε μήνα.

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης, μέλος του Συλλόγου, καταγγέλλοντας το γεγονός στον ALPHA Radio 88,6, δήλωσε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από 2 χρόνια, όταν και πάλι οι νεφροπαθείς της Καβάλας πέρασαν την ίδια ταλαιπωρία, αν και η υπόσχεση που τους δόθηκε τότε ήταν πως δε θα επαναληφθεί η καθυστέρηση.

Στην επικοινωνία που έχουν με τους αρμόδιους φορείς εισπράττουν την άγνοια ως απάντηση στο ερώτημά τους, ενώ το δίμηνο Νοέμβριου–Δεκεμβρίου 2016 δεν πήραν καθόλου χρήματα. Αναρωτιούνται, επίσης, γιατί οι νομοί της Ξάνθης και της Δράμας έχουν πάρει τα αντίστοιχα επιδόματα, ενώ η Καβάλα μένει απ΄ έξω.

Υπόσχεση για άμεση καταβολή, αλλά…

Πολλοί από τους νεφροπαθείς δυσκολεύονται ακόμη και να επιβιώσουν, αφού δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα και ζουν με δανεικά, ενώ σοβαρό πρόβλημα έχουν με τις μετακινήσεις τους.

Μέχρι εσχάτως που έπαιρναν τηλέφωνο στις αρμόδιες υπηρεσίες για να μάθουν πότε θα πάρουν τα χρήματά τους, δεν τους απαντούσε κανείς με σαφήνεια. Όπως σημειώνει ο κ. Γρηγοριάδης, η μόνη βοήθεια που είχαν ήταν από τους οδηγούς ταξί που τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καβάλας για τις αιμοκαθάρσεις, τους εξυπηρετούσαν για 9 μήνες, αλλά πλέον τα οικονομικά στένεψαν και τα πράγματα έχουν αλλάξει.

«Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, μάς δόθηκε η απάντηση πως το επίδομα των νεφροπαθών θα καταβληθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε», δηλώνει ο κ. Γρηγοριάδης.