Στα «κάγκελα» οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής (και) της Καβάλας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο και επίδοση ψηφίσματος στη Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ Καβάλας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017 δεκάδες θεραπευτές ειδικής αγωγής (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές), γονείς Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους, οι νέες συμβάσεις που ο ΕΟΠΥΥ απαιτεί από αυτούς να υπογράψουν. Οι επιστήμονες του κλάδου αρνούνται, υποστηρίζοντας πως επιχειρείται από το κράτος άλλη μία δραστική μείωση των δαπανών.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για την ειδική αγωγή περικόπτονται για τρίτη  φορά,  αφού από τα 104 εκατομμύρια έφτασαν στα 80 και με τις σημερινές συμβάσεις επιχειρείται η δαπάνη να πέσει στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι θεραπείες αυτές είναι απαραίτητες για την επιβίωσή μας…»

Κατά την επίσκεψή τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Καβάλας, εκπαιδευτές και άτομα με αναπηρία εξέφρασαν τα παράπονα και τους προβληματισμούς τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του έργου τους. Οι θεραπευτές ειδικής αγωγής μάλιστα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις νέες συμβάσεις τις οποίες δεν δέχονται να υπογράψουν απαιτώντας από τον Αναπληρωτή Διευθυντή ΕΟΠΥΥ Καβάλας Αλέξανδρο Λούκο να το μεταβιβάσει στους ανωτέρους του.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βρεθεί άμεσα λύση ώστε τα Άτομα με Αναπηρία, οι γονείς και τα παιδιά που μπαίνουν στη διαδικασία των θεραπειών αυτών να μη δυσκολέψει άλλο η ζωή τους και όλο να μην μετακυλήσει ευθύνες και οι δραστικές περικοπές να μην έχουν κόστος προς τις θεραπείες και την ανάπτυξη των παιδιών. Τις θεραπείες τις έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητες για την υγεία και την επιβίωση τους, δεν είναι να πάμε στο γυμναστήριο να φτιάξουμε τους… μύες μας! Δεν υπάρχει σε αυτό περιθώριο περικοπών και μειώσεων, και πολύ περισσότερο δεν πρέπει αυτή η ιστορία να γυρίσει μπούμερανγκ στα άτομα με αναπηρία», υποστήριξε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας Μάκης Κρεμύδας.

«Θα πρέπει να ξέρετε ότι λόγω περιορισμένου προσωπικού, το κοινό να έχει υπομονή, πάρα πολύ υπομονή και θα εξυπηρετηθούνε όλοι», αρκέστηκε να απαντήσει στους παρευρισκόμενους ο κ. Λούκος.