Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Καβάλας: Διατέθηκαν 415.000 φάρμακα σε 5 χρόνια!

Έκκληση στον δήμο Καβάλας να συνεχίζει να στηρίζει αυτή τη σημαντική κοινωνική δομή που μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πάνω από 11.000 επισκέψεις

Πέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνονται σε 3 μήνες για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Καβάλας, με την κοινωνική δομή να αναγνωρίζεται από όλους ότι έχει απαντήσει ικανοποιητικά στις ιατρικές και φαρμακευτικές ανάγκες πολλών δικαιούχων που μέχρι πρόσφατα αποκλείονταν από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας έγινε και ένας απολογισμός για το έργο του και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης μίλησε στον ALPHA Radio 88,6 για την πορεία του Κοινωνικού Ιατρείου, κάνοντας μάλιστα χρήση αριθμών.

Όπως ανέφερε στην ραδιοφωνική του παρέμβαση ο κ. Κροκίδης: «Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε 11.000 επισκέψεις κυρίως στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου, αλλά και σε 45 εθελοντές γιατρούς 15 ειδικοτήτων. Από την αλληλέγγυα συμπεριφορά των συμπολιτών μας, τους οποίους για ακόμη μια φορά τους ευχαριστούμε, διαθέσαμε  415.000 φάρμακα όλα αυτά τα χρόνια, φάρμακα για όλες τις παθήσεις.

»Το φάρμακο το φερόμαστε με τον ίδιο τρόπο, όπως γίνεται σε ένα ιδιωτικό φαρμακείο. Υπάρχουν φάρμακα πρωτότυπα και γενόσημα που διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Νομίζω ότι είναι μια δομή έκτακτης ανάγκης που έχει προσφέρει. Η πολιτεία με νόμο του 2016 και με μια νέα τροποποιητική απόφαση λύνει σε ένα μεγάλο βαθμό το θέμα των ανασφάλιστων, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη συνάνθρωποί μας οι οποίοι δεν μπορούν να διαθέσουν ακόμη και αυτή τη συμμετοχή στα φάρμακα.

»Περιμένουμε, βέβαια, την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας, η οποία έδωσε ήδη 7 παρατάσεις στη δομή, αλλά και μια απάντηση από τη Δημοτική Αρχή για το αν θέλει αυτή τη κοινωνική δομή να συνεχίσει να την στηρίζει ή αν θα επιλέξει κάποια άλλη δομή για να συνεχίσει. Εμείς, ως Ιατρικός Σύλλογος, νιώθουμε ικανοποίηση για τη δομή αυτή και μακάρι να μην υπήρχαν οι ανάγκες για τέτοιες δομές», αναφέρει ο κ. Κροκίδης.