Ο νέος πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρίας Βασίλης Τσιάντος έκοψε την πίτα του παραρτήματος Καβάλας

Κάλεσμα στους μαθηματικούς να στηρίξουν κάθε προσπάθεια του παραρτήματος έτσι ώστε να μη «σβήσει» η Μαθηματική Παιδεία

Παρουσία πολλών μελών του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017, στο Roof Garden του ξενοδοχείου Airotel Galaxy, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Ο νέος πρόεδρος του παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕ Βασίλης Τσιάντος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συναδέλφους του που έδωσαν το «παρών», εξήρε το έργο όλων των προηγούμενων Διοικήσεων και ιδιαίτερως των προέδρων κ.κ. Βεργίδη, Βαβαλέσκου και Δημητριάδη. Κάλεσε όλους τους συναδέλφους να βοηθήσουν και να στηρίξουν συλλογικά κάθε προσπάθεια του παραρτήματος, έτσι ώστε να μη σβήσει η αγάπη και η φλόγα για τη Μαθηματική Παιδεία.

Ο κ. Τσιάντος συνέδεσε τα Μαθηματικά με τη Φιλοσοφία και ανακοίνωσε εκτός των άλλων τη διοργάνωση στο άμεσο μέλλον σχετικής εκδήλωσης σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης μας. Επίσης, αναφέρθηκε στον Πλάτωνα ο οποίος, αν και στις αρχές του Πελοποννησιακού Πολέμου είδε την πόλη του να καταστρέφεται, εντούτοις μεγαλούργησε και θεωρείται παγκοσμίως ο κορυφαίος Έλληνας Φιλόσοφος με τη γνωστή επιγραφή στην Ακαδημία Αθηνών «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω».

Το Φλουρί «έπεσε» στον μαθηματικό του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης Άνθιμο  Νέγκογλου.