«Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στην Καβάλα

Με ένα... «κλικ» παραδόθηκαν 1.800 κιλά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην ΠΝΟΗ μέσα από τη δράση του ΣΚΑΙ και τη συνδρομή του Alpha Radio 88,6

Στην Καβάλα έφθασε το πρωί της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου η πρώτη παρτίδα τροφίμων από την πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ 100.3 «Με Ένα Κλικ Μπορείς» που εντάσσεται στην δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» που εδώ και 5 χρόνια συγκεντρώνει προσφορές πολιτών σε τρόφιμα και φάρμακα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Με την συνεργασία και την υποστήριξη του ALPHA RADIO 88.6 επιλέχθηκε η Καβάλα και συγκεκριμένα ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ ως διαχειριστής των ποσοτήτων τροφίμων.

3.000 καταστήματα συμμετέχουν στο «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Μιλώντας στον ALPHA RADIO 88.6 η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΚΑΙ 100.3 Δώρα Γιαννακάκη εξήγησε: «Το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” έχει ξεκινήσει εδώ και 5 χρόνια, βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα ακόμη και στην τροφή τους. Ξεκινήσαμε από τα σούπερ μάρκετ, καλώντας αυτούς που ψωνίζουν να πάρουν κάτι και για το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Έπειτα σκεφτήκαμε ότι η Εκκλησία είναι η καταλληλότερη για την διαχείριση αυτού του όγκου γιατί πρόκειται για 3 χιλιάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα».

Η δράση «Με Ένα Κλικ Μπορείς»

«Προσπαθούμε να βρούμε και νέους τρόπους προσφοράς από τους πολίτες και σκεφθήκαμε το “Με Ένα Κλικ Μπορείς”, όπου μπαίνοντας στο site του “Όλοι Μαζί Μπορούμε” βρίσκεις το “Με Ένα Κλικ Μπορείς”. Υπάρχουν δύο e-shops και ο καθένας μπορεί να διαλέξει ένα πακέτο αξίας από 5 έως 100 ευρώ.

»Αυτό ξεκίνησε τα Χριστούγεννα και η προσφορά του κόσμου ήταν πολύ συγκινητική και μαζέψαμε 45 τόνους αξίας 130.000 ευρώ σε τρόφιμα. Μέχρι τώρα έχουμε  5,5 εκατομμύρια κιλά, καθώς δεν είναι μόνο το “Με Ένα Κλικ Μπορείς”, αλλά συμμετέχουμε και σε παραστάσεις, όπου ο κόσμος αντί για εισιτήριο φέρνει τρόφιμα. Κάναμε συναυλία στο Καλλιμάρμαρο όπου συγκεντρώθηκαν 120 τόνοι τροφίμων και προσπαθούμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να δείξει την αλληλεγγύη του. Ανάλογη είναι η προσφορά του κόσμου και στα φάρμακα. Τώρα μπορούν και οι ανασφάλιστοι να παίρνουν τα φάρμακά τους, όπως και οι άνεργοι, αλλά είναι τόσο μεγάλη η συμμετοχή των φαρμάκων που δεν έχει ένας άνεργος να τα πληρώσει», εξήγησε η κ. Γιαννακάκη.

Παραλαβή 1.800 κιλών τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης 

Σήμερα το πρωί στο χώρο του Τελωνείου όπου στεγάζεται η αποθήκη της ΠΝΟΗΣ έγινε η παραλαβή 1.800 κιλών τροφίμων από την Συλλογική Δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την καμπάνια του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και του ραδιοφώνου της Καβάλας ALPHA RADIO 88,6.

Η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ Ιωάννα Χατζηβαρύτη σε δηλώσεις της είπε: «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μαζί κάνουμε μια συντονισμένη δράση, ενέργεια και προσφορά από τους συμπολίτες μας για οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση και περνούν δύσκολες καταστάσεις  εδώ και επτά χρόνια.

»Στην Καβάλα όταν παρουσιάζονται προβλήματα έχουμε πάντα ευήκοα ώτα και μπορούμε να ακούμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, όχι μόνο σε σίτιση και υπόδηση, αλλά και με ενισχυτική διδασκαλία που έχουμε στα φροντιστήρια της ΠΝΟΗΣ εδώ και τέσσερα χρόνια, με ιατροφαρμακευτική βοήθεια από τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης και τους εθελοντές γιατρούς, με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο στην προσπάθειά μας όταν υπάρχουν εκδηλώσεις της ΠΝΟΗΣ είτε ενημερωτικές είτε εορταγορές ώστε να καλύπτονται φοιτητές που σπουδάζουν εκτός της Καβάλας και τους ενισχύουμε με ένα επίδομα, όπως και βοήθεια από χορηγούς και μέλη μας σε σταθερή και μόνιμη βάση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο για επτά χρόνια, που το στηρίζουμε με μεγάλη συνέπεια», τόνισε η κ. Χατζηβαρύτη.

Ευχαρίστησε επίσης και τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία κοινοποιούν κάθε θέμα που θέτει ο Σύλλογος, αφού είναι πολύ σημαντικό η πληροφορία να φτάνει  την ώρα που πρέπει στον κόσμο ώστε να υπάρχει το αντίστοιχο αποτέλεσμα. «Με όλες αυτές τις επιπλέον δράσεις» είπε, «μπορούμε να μεγαλώσουμε την βεντάλια της υποστήριξης και σε περισσότερες οικογένειες, γιατί έχουμε πολλά αιτήματα. Είμαστε στην ευτυχή θέση με αυτές τις δράσεις να βοηθάμε  όσους περισσότερους γίνεται».

«Όλη η δουλειά», τόνισε η κ. Χατζηβαρύτη, «είναι εθελοντική με κανένα αμειβόμενο μέλος. Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια, προσπαθεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα των συνανθρώπων μας που δεν μπορούν με άλλο τρόπο να βοηθηθούν και να δώσει μια λύση, έστω και μικρή,  που είναι όμως σημαντική. Σήμερα παραλάβαμε σημαντικής διατροφικής αξίας προϊόντα, όπως όσπρια, άλευρα, λάδι, σάλτσες, μακαρόνια, ρύζι και τα είδη χρήσης προσωπικής υγιεινής».

Η γενική γραμματέας της ΠΝΟΗΣ Νίκη Ανέστη, συμπλήρωσε πως «εδώ και χρόνια έχουμε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των 52 εβδομάδων της Συλλογικής Δράσης “Όλοι μαζί μπορούμε” του ΣΚΑΙ και του Alpha Radio 88,6 και μέσω του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος, η ΠΝΟΗ στηρίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι συμπολίτες μας στηρίζονται με τρόφιμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και ανταποκρίνεται σ΄ αυτό το πρόγραμμα. Ευχαριστούμε και τα Μέσα Ενημέρωσης, γιατί πάντα είναι δίπλα μας όταν το ζητάμε».