24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Συνεχίζει τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στη Διεθνή Εκστρατεία Litter Less 2016-2017 «Λιγότερα Σκουπίδια» η οποία διοργανώνεται σε 35 χώρες από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2017

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, ύστερα από δύο συνεχόμενα έτη επιτυχούς συμμετοχής στο Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» του οποίου εθνικός χειριστής είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, περιλαμβάνεται στα σχολεία που βραβεύτηκαν με την παραλαβή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων. Παράλληλα, συνεχίζει για τρίτη σχολική χρονιά με καινοτόμες δράσεις που αφορούν σε θέματα αειφορίας.

Φέτος έχει επιλεγεί ως ένα από τα 25 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Εκστρατεία Litter Less 2016-2017 «Λιγότερα Σκουπίδια» η οποία διοργανώνεται σε 35 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και να τους διδάξει ότι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν το δικό τους περιβάλλον, αλλά και τις συνήθειες και συμπεριφορές των άλλων.

Η έναρξη της Εκστρατείας για τις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου ορίστηκε να γίνει το Νοέμβριο του 2016 και το κάθε σχολείο την έχει κηρύξει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας κήρυξε την έναρξη των δράσεών του, που θα υλοποιηθούν στο διάστημα από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2017, τη Δευτέρα στις 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:30 στο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή όλων των τάξεων.

Στην πρόσκληση του σχολείου ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον και τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, πολιτικών και πολιτιστικών φορέων με τους οποίους θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων.

  1. Σχολική Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ΠΕ Καβάλας Χατζηνικολάου Σοφία
  2. Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Καβάλας ΑΜ-Θ Χριστοφορίδης Αχιλλέας
  3. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Μαρκόπουλος Θεόδωρος
  4. Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Καθαριότητας  Περιβάλλοντος Πρασίνου και Ακτών Δήμου Καβάλας Μπόνιας Ζήσης
  5. Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων και Κοινωνικών Θεμάτων Πρασά-Χιώτη Κυριακή
  6. Διευθυντής 21ου ΔΣ Καβάλας Γκράνας Κωνσταντίνος
  7. Διευθυντής 17ου ΔΣ Καβάλας Κυριαζίδης Γεώργιος
  8. Γυμνασιάρχης 6ου Γυμνασίου Καβάλας Αναγνωστοπούλου Ελένη
  9. 15μελές 6ου Γυμνασίου Καβάλας
  10. Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης ΠΕ Καβάλας Παπάζογλου Παναγιώτης
  11. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής ΠΕ Δήμου Καβάλας Τζατζάρης Θόδωρος
  12. Σύλλογος Γονέων 24ου ΔΣ Καβάλας
  13. Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης Καβάλας
  14. Από την Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ Παπαδόπουλος Κίμων