Υπάλληλοι ΠΕ Καβάλας για μεταβίβαση άδειας ΒΦΛ: Λάθος να στοχοποιούμαστε, απαράδεκτες οι επιθέσεις

Παρέμβαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου μετά τα τελευταία γεγονότα και τις καταγγελίες των απολυμένων των Λιπασμάτων

Στην έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε πριν από λίγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για τη διαδικασία μεταβίβασης της άδειας λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και τις καταγγελίες του Σωματείου των Εργαζομένων (απολυμένων) σχετικά. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Το ΔΣ του Συλλόγου μας με αφορμή τα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την χορήγηση άδειας λειτουργίας σε εταιρία του εργοστασίου Λιπασμάτων από την Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Καβάλας, σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

Σεβόμαστε τους αγώνες και τις προσπάθειες του Σωματείου των εργαζομένων, θεωρούμε όμως απαράδεκτη την επίθεσή τους σε υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με αφορμή την χορήγηση άδειας λειτουργίας στην εταιρία Λιπάσματα  Ν. Καρβάλης μετά από αίτηση της τελευταίας.

Θεωρούμε λάθος να αποδίδονται ευθύνες στους υπαλλήλους και να στοχοποιούνται οι υπάλληλοι εξαιτίας εσφαλμένης εκτίμησης των πραγματικών περιστατικών λόγω άγνοιας του νομοθετικού πλαισίου. Άλλωστε στόχος όλων μας είναι να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε προς το καλό των πολιτών εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και το δημόσιο συμφέρον ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις».