Εθιμοτυπική επίσκεψη Ρώσου Προξένου στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος ενημέρωσε τον Alexander Shcherbakov για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των ΠΕ Καβάλας και Θάσου

Τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexander Shcherbakov δέχθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του πρώτου στην περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό κ.α. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας όσο και ο Ρώσος Γενικός Πρόξενος τόνισαν τους ιδιαίτερους δεσμούς και τους κοινούς στόχους που συνδέουν τις δύο χώρες, ευελπιστώντας σε μία γόνιμη και καρποφόρα συνεργασία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ενημέρωσε, με την ευκαιρία της επίσκεψης, τον Ρώσο Γενικό Πρόξενο για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των ΠΕ Καβάλας και Θάσου.

Τον Ρώσο Πρόξενο συνόδευαν ο εμπορικός ακόλουθος του Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, Βλαδιμίρ Ποταπόφ και ο Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δώρισε στον Γενικό Πρόξενο, αντίγραφο ειδωλίου γυναικείας μορφής ελληνιστικών χρόνων, από την Αρχαία Νεάπολη (Καβάλα), μία πολυτελή έκδοση της ΠΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία, καθώς επίσης και έντυπο τουριστικό και ενημερωτικό υλικό της περιοχής.