Με απολογισμό και εξαγγελίες η κοπή της Βασιλόπιτας των δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας

Αιχμές της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση του Προσφυγικού αλλά και προς μερίδα της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου για κριτική με «ίδιον όφελος»

Παρουσία πλήθους κόσμου και με παρόντες αντιδημάρχους, στελέχη του δήμου Καβάλας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων του δήμου Καβάλας στο κινηματοθέατρο Όσκαρ.

Η εκδήλωση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα να δράττεται της ευκαιρίας και να κάνει έναν απολογισμό του έτους που πέρασε, αλλά και να θέσει τους μεγάλους στόχους και επιδιώξεις της χρονιάς που ξεκίνησε για την ανάπτυξη του δήμου Καβάλας.

«Πέρασε ένας χρόνος, με χαρές και λύπες, εύχομαι υγεία σε όλους σας. Ένα 2017 καλύτερο για τον δήμο, το σπίτι μας. Οι συμπολίτες μας περιμένουν πολλά από εμάς, μας στηρίζουν. Επιβραβεύουν το έργο σας αλλά και ασκούν κριτική. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε και να φροντίζουμε τους δημότες της Καβάλας» είπε αρχικά η δήμαρχος.

Αιχμές προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση του Προσφυγικού

«Εστιάσαμε σε συγκεκριμένους τομείς με προτεραιότητα στα κοινωνικά ζητήματα» εξήγησε η δήμαρχος, προσθέτοντας: «Έχουν περάσει 2 και πλέον χρόνια από τη μέρα που οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τις τύχες της πόλης στην παράταξή μας. Στη διεκδίκηση του δημαρχειακού θώκου δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια, αλλά εστιάσαμε στο νοικοκύρεμα του δήμου, στην καθημερινότητα, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό και κυρίως στον κοινωνικό τομέα», τόνισε η δήμαρχος.

Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί στο Προσφυγικό ζήτημα υποστηρίζοντας: «Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σαν δήμος ξαφνικά, μέρος του προσφυγικού προβλήματος, με την κυβέρνηση απούσα. Ο δήμος Καβάλας με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης διαχειρίστηκε το Προσφυγικό διατηρώντας την κοινωνική συνοχή». Ευχαρίστησε, δε, ιδιαιτέρως έναν έναν τους υπαλλήλους του δήμου για την ανταπόκριση και αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η… αποχή από την δήλωση ικανοποίησης

Η δήμαρχος Καβάλας παραδέχτηκε τις καθυστερήσεις και ολιγωρίες στις οποίες υπέπεσε ο δήμος, στρέφοντας όμως τα βέλη της στην αβελτηρία της κεντρικής διοίκησης και στο «τέρας» της γραφειοκρατίας. «Σαφώς υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, σε όλους τους τομείς, ασφαλώς ορισμένες φορές υπήρξαν καθυστερήσεις, τις περισσότερες φορές αναγόμενες στο “τέρας” της γραφειοκρατίας. Είμαι η τελευταία που θα δηλώσω τελείως ικανοποιημένη! Ωστόσο σε ένα περιβάλλον αρνητικό ο δήμος Καβάλας όχι απλώς στάθηκε όρθιος, αλλά έκανε και βήματα μπροστά. Ασφαλώς γίνανε και λάθη. Όποιος εργάζεται κάνει λάθη… Αλλά η πόρτα του δημαρχείου είναι ανοιχτή σε όλους σας, όχι παραπέμποντας σε τρίτους, αλλά ασχολούμενη προσωπικά», δήλωσε η κ. Τσανάκα.

Η αντιπολίτευση και το ίδιον όφελος

Δεν άφησε όμως ασχολίαστη και την κριτική στάση της αντιπολίτευσης αυτά τα δύο χρόνια αφήνοντας αιχμές: «Ακούμε και υιοθετούμε προτάσεις της αντιπολίτευσης εκείνης που λειτουργεί εποικοδομητικά, που κάνει σκληρή αλλά δίκαιη κριτική, αλλά υπάρχει δυστυχώς και μερίδα της αντιπολίτευσης που δρα με γνώμονα το ίδιον συμφέρον σε βάρος των συμφερόντων του δήμου».

Οι προτεραιότητες του δήμου για το 2017

Στις προτεραιότητες για τη νέα χρονιά η δήμαρχος ανέφερε ενδεικτικά τη δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου που είναι αίτημα και της ομάδας μπάσκετ της πόλης, υποσχέθηκε περαιτέρω ενέργειες για την προσέλευση περισσότερων τουριστών στον δήμο, ενώ τόνισε πως πρέπει να γίνουν εντονότερες οι προσπάθειες όλων για τις μεγάλες διεκδικήσεις του δήμου, όπως είναι το Παλιό Νοσοκομείο.

Συγχαρητήρια στο Τμήμα Προγραμματισμού

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Τσανάκα στάθηκε ιδιαίτερα στο τμήμα Προγραμματισμού δίνοντας θερμά συγχαρητήρια για την ένταξη τού δήμου Καβάλας στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από όπου ο δήμος θα χρηματοδοτήσει έργα με 8.599.657,51 ευρώ.

Για την… ιστορία, το φλουρί κέρδισε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου που θα λάβει 3 ημέρες επιπλέον άδεια ως δώρο.