Οι «Μεγάλοι Ζωγράφοι» θα είναι οι πρωταγωνιστές της 12ης Αλφαβητοπαρέλασης

Πάνω από 2.000 μαθητές 29 Δημοτικών Σχολείων από Καβάλα, Θάσο, Κρηνίδες, Φιλίππους, Αμυγδαλεώνα και Χρυσούπολη θα συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή-θεσμό που θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 12:00

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της 12ης Αλφαβητοπαρέλασης την προσεχή Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Αν όχι, η Αλφαβητοπαρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017. Εν τω μεταξύ, την περασμένη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Στη φετινή διοργάνωση, το θέμα της οποίας είναι οι «Μεγάλοι Ζωγράφοι», θα συμμετάσχουν 29 Δημοτικά Σχολεία με 2.000 περίπου μαθητές, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος μαθητές από τη Θάσο (συγκεκριμένα από τα Δημοτικά Σχολεία Ποτού και Θεολόγου), καθώς και μαθητές από τις Κρηνίδες, τους Φιλίππους, τον Αμυγδαλεώνα και τη Χρυσούπολη.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης, οι προσπάθειές τους στρέφονται κάθε φορά στο να διευρύνουν την Αλφαβητοπαρέλαση, κάτι που σιγά–σιγά γίνεται πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι όπως κάθε χρόνο, όλα τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στην αυλή του 11ου Δημοτικού Σχολείου των Ποταμουδίων.

Η Αλφαβητοπαρέλαση θα ξεκινήσει στις 12:00 με αφετηρία τον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου, θα ακολουθήσει τη διαδρομή επί της Ομονοίας και θα τερματίσει, όπως κάθε φορά, στην κεντρική πλατεία, όπου το κάθε σχολείο θα παρουσιάσει ένα χορευτικό. Από τους διοργανωτές θα δοθούν έπαινοι σε όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή τους. Επίσης, το κάθε σχολείο θα συμπληρώσει και ένα παζλ, το οποίο έχει ετοιμάσει ένας καβαλιώτης ζωγράφος. «Κάθε χρόνο πρέπει να βρίσκουμε κάτι πρωτότυπο για να δυναμώνουμε την Αλφαβητοπαρέλαση. Είναι, επίσης, αναγκαίο να μας πλαισιώνει ο δήμος και οικονομικά και οργανωτικά, ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το θεσμό και τα επόμενα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μουμτσάκης.