Κατάληψη ΤΩΡΑ προτείνει ο Βαγγέλης Παππάς

Ριζοσπαστικές λύσεις προτάσσει ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης

Παρέμβαση στη συζήτηση που έχει «ανοίξει» αναφορικά με τις διεκδικήσεις από τον δήμο Καβάλας ακινήτων που φέρεται να ανήκουν εν μέρει στο Κράτος, όπως το παλιό νοσοκομείο, το παλιό Πρωτοδικείο και το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου πραγματοποιεί ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Βαγγέλη Παππά. Ο δημοτικός σύμβουλος προτείνει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε κατάληψη, καθαρισμό και καλλωπισμό των εν λόγω κτιρίων-χώρων και να τα παραδώσει «στις τοπικές κοινωνίες όπου ανήκουν δικαιωματικά». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Διαπραγμάτευση ή κατάληψη στις γκρίζες ιδιοκτησίες του δήμου

«Είναι πράγματι κουραστικό το να συζητάς και να ξανασυζητάς τα ίδια θέματα που όλοι μας θεωρούμε σπουδαίας αξίας για την κοινωνία και την πόλη. Παλαιό Νοσοκομείο – Στρατόπεδο Ασημακοπούλου – Παλαιό ∆ικαστικό Μέγαρο και τελευταία Καλαμίτσα. Πόσα χρόνια τώρα οι ∆ημοτικές Αρχές δηλώνουν ότι τα τακτοποιήσαν αγκαλιασμένοι και φωτογραφιζόμενοι με τον Άδωνη και τον Αλεξιάδη. Άλλοι έβαλαν ταμπέλες “Ι∆ΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ” έτσι για να διασκεδάσουν την αδυναμία τους να κάνουν πράξη το περιεχόμενο και να ξεκαθαρίσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Εμείς τους φωνάζουμε χρόνια τώρα, η λύση είναι μια “ΚΑΤΑΛΗΨΗ” καθαρισμός και καλλωπισμός των χώρων με τη βοήθεια εθελοντών και συλλόγων και παράδοση στις τοπικές κοινωνίες εκεί δηλαδή που ανήκουν δικαιωματικά.

Εφόσον αυτή η άποψη δεν είναι πλειοψηφούσα τότε προχωρήστε με δική σας ευθύνη κύριοι της ∆ιοίκησης του ∆ήμου σε διαπραγμάτευση για να μην τα χάσουμε ή τα απαξιώσουμε όλα τελικά. Εμείς πάντως δεν χαιρόμαστε που έχετε οδηγήσει σε τέλμα όλες αυτές τις υποθέσεις, αντιθέτως με γνώμονα τι συμφέρει την ΚΑΒΑΛΑ ακόμη και με θέσεις που δεν συμφωνούμε είμαστε διατεθειμένοι και σας το δείχνουμε αυτό καθημερινά, να δώσουμε όποια βοήθεια θελήσετε.

Εμπρός λοιπόν τολμήστε και ξεκαθαρίστε τις ιδιοκτησίες του ∆ήμου, μην αδρανείτε γιατί η ιστορία είναι αδίστακτη στην καταγραφή των πράξεων του καθενός.

Η Καλαμίτσα – το Παλαιό Νοσοκομείο – το Παλαιό ∆ικαστικό Μέγαρο – το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ανήκουν στο ∆ήμο Καβάλας. Κανένας γραφειοκράτης των Αθηνών δεν πρέπει να ψελλίζει διαφορετικά. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε, όσες δικαιολογίες και να προβάλλετε το ανάστημά σας και το βάρος σας εμετρήθη και εβρέθη ελλιπές…».