Οι αγρότες του Νομού Καβάλας άνοιξαν για 3 ώρες τα διόδια της Μουσθένης

Επέλεξαν το... άνοιγμα από το κλείσιμο των δρόμων, διαβεβαίωσαν ότι οι εναλλακτικές μορφές αγώνα θα συνεχιστούν, όμως δεν αποκλείεται να αποφασίσουν στο μέλλον και τη διακοπή κυκλοφορίας στο κεντρικό οδικό δίκτυο

Μια διαφορετική διαμαρτυρία επέλεξαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας, έχοντας την υποστήριξη και αρκετών αγροτών και κτηνοτρόφων από την Ξάνθη. Λίγο μετά τις 12:00 σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, άνοιξαν τα διόδια της Μουσθένης και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, μοιράζοντας, παράλληλα, ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

«Σήμερα ανοίξαμε τα διόδια ως ένδειξης διαμαρτυρίας γι’ αυτά που γίνονται στους αγρότες, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους. Οι κινητοποιήσεις μας θα ενταθούν μέχρι να πάρουν πίσω τα μέτρα που έχουν λάβει και κυρίως το Ασφαλιστικό», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Γιαλοχωρίων Παρασκευή Τσερκέζη.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών του Νέστου Κωνσταντίνος Ζυγούλας δήλωσε ότι και το Φορολογικό και οι φοροεπιδρομές, όπως είπε, είναι ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τους αγρότες, αλλά και ευρύτερα όλους τους πολίτες, ενώ τόνισε ότι το άνοιγμα των διοδίων «είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε τη δύναμή μας κι ότι είμαστε εδώ και αντιδρούμε», όπως τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, δήλωσε ότι οι αγρότες προχώρησαν στη σημερινή διαμαρτυρία για να καταδείξουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός από τις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και πλήττουν όλες τις κοινωνικές ομάδες, όπως είπε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις. «Το πρόβλημα αφορά όλους μας. Όποιος θεωρεί ότι το πρόβλημα αφορά άλλους, ας καθίσει στον καναπέ του», είπε ο ίδιος, ενώ ξεκαθάρισε ότι ναι μεν οι αγρότες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν προτίθενται να κλείσουν δρόμους, όμως δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο στο μέλλον, εφόσον το αποφασίσουν τα συντονιστικά των κινητοποιήσεων. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι αιφνιδιαστικές δράσεις διαμαρτυρίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Αγροτών Παγγαίου Τρύφωνας Αράπογλου, ο οποίος μίλησε για «έναν πόλεμο που έχουν ξεκινήσει κάποιοι εναντίον των παραγωγικών τάξεων της χώρας κι εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα παιδιά μας, διότι για να ζήσει η Ελλάδα, θα πρέπει να ζήσουν πρώτα οι Έλληνες».

Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Τομέα ΑΜ-Θ Κώστας Παπαμερής, δήλωσε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος στάθηκε στον κοινό αγώνα των κτηνοτρόφων και των αγρότες, μπροστά στον κοινό «εχθρό» των αλλαγών στο Ασφαλιστικό και στο Φορολογικό. «Όποιος πιστεύει ότι θα επιβιώσει μ’ αυτά τα μέτρα, κάνει λάθος», είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Νομού Ξάνθης Σάκης Λουκουμακιάς σημείωσε από την πλευρά του ότι όλοι οι αγρότες της Περιφέρειας ΑΜ- Θ είναι ενωμένοι και θα συνεχίσουν σε κλίμα συσπείρωσης να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τοπείρου Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης πληροφόρησε ότι οι αγρότες θα κλείσουν την Εφορία της Ξάνθης το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια μέρα θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κομοτηνή, ενώ ο εκπρόσωπος των αγροτών Αβδήρων Ξάνθης Φώτης Σταυρακάρας, τόνισε ότι ο αγώνας όλων των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα είναι κοινός και θα συνεχίσει μέχρι την δικαίωση.

Οι αγρότες αποχώρησαν από τα διόδια της Μουσθένης λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, δίνοντας ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις.

Λιποθύμησε αγρότης κατά την κινητοποίηση

Λίγο μετά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος των αγροτών Παγγαίου Τρύφωνας Αράπογλου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και δέχτηκε τη βοήθεια των παρευρισκομένων, ενώ άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Λίγο αργότερα ο κ. Αράπογλου ανάρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορώντας ότι είναι καλά στην υγεία και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ενώ οι συνάδερφοί του τόνισαν ότι όλοι οι αγρότες είναι ταλαιπωρημένοι από τις κινητοποιήσεις, την αγωνία και τον έντονο αγώνα που δίνουν.