Συνεχίζουν να βόσκουν στο… οδόστρωμα οι αγελάδες στο Χαλκερό

Συνεχίζουν να «κόβουν βόλτες» οι αγελάδες στην περιοχή του Χαλκερού, τόσο μέσα σε κατοικημένες περιοχές, όσο και στο οδικό δίκτυο, επαρχιακό και εθνικό.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο, ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα από αδέσποτες αγελάδες, εξαιτίας της ασυνειδησία των βοσκών και της έλλειψης μέτρων πρόληψης, ώστε να μην φτάνουν οι αγελάδες σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Ο τέως βουλευτής Καβάλας και κάτοικος της περιοχής Ηλίας Ιωαννίδης ανήρτησε σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (φωτογραφία άρθρου), συνοδεύοντάς την με ένα δηκτικό σχόλιο με το οποίο αφήνει αιχμές για τον δήμο Καβάλας και τις ευθύνες του για το εν λόγω ζήτημα, ενώ επισημαίνει ότι το πρόβλημα διαιωνίζεται, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα «ανέβασε» ο κ. Ιωαννίδης.

«Στον Δήμο Καβάλας στην περιοχή του Χαλκερού η σταθερή και διαχρονική αξία είναι οι αγελάδες που κυκλοφορούν ασυνόδευτες επί της εθνικής οδού, επί της Εγνατίας οδού, στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας-Χαλκερού, στις αυλές των σπιτιών και όπως βλέπετε μέσα στις επιχειρήσεις μας.

Μετράμε τρεις θανάτους από συγκρούσεις αυτοκινήτων με αγελάδες, αμέτρητους τραυματισμούς, αλλά οι αγελάδες ανίκητες και παρούσες. Τουλάχιστον μια αδελφοποίηση με μια πόλη της Ινδίας στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού να έρχονται εδώ οι Ινδοί στην περιοχή που οι αγελάδες αντιμετωπίζονται ως ιερές θα ωφελούσε…».