Οι συνταξιούχοι δείχνουν το δρόμο των κινητοποιήσεων απέναντι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Το οικογενειακό επίδομα που δόθηκε χωρίς να το ζητήσουν και τώρα τους το ζητάνε... πίσω με τόκο απασχόλησε τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» κατά τη Γενική τους Συνέλευση

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» έκοψε σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, την οποία ετοίμασαν οι κυρίες-μέλη του Σωματείου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, όπου έγινε αναφορά από τον πρόεδρο Πέτρο Ταχματζίδη στις δράσεις της  προηγούμενης χρονιάς, αλλά και στο πρόγραμμα της φετινής.

Παράλληλα, προσκλήθηκαν και όσοι συνταξιούχοι είχαν πάρει πριν από 13 χρόνια οικογενειακό επίδομα και τώρα καλούνται να πληρώσουν έντοκα ένα σημαντικό ποσό για ένα επίδομα που τους δόθηκε χωρίς καν να το… ζητήσουν, ενώ εδώ και δύο χρόνια γίνεται από το Σωματείο μεγάλη προσπάθεια ώστε να απαλλαγούν από τους τόκους που φτάνουν τις 4.000 ευρώ.

«Το πρόβλημα», είπε ο κ Ταχματζίδης, «είναι πολιτικό και πολιτική είναι λύση που πρέπει να δοθεί. Απευθυνθήκαμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Παναγιωτόπουλο. Όλοι συμφώνησαν πως είναι άδικο αυτό που γίνεται και ζήτησαν μια δεκαήμερη προθεσμία, η οποία εκπνέει σήμερα για να σταματήσουν την πληρωμή αυτών των τόκων. Αναμένεται από τη πλευρά του Σωματείου να δοθεί ανάλογη απάντηση με αυτή των βουλευτών που ασχολήθηκαν με το ζήτημα.

»Εμείς πιστεύουμε πως το επίδομα αυτό κακώς δόθηκε και υπήρχαν άλλοι λόγοι για την καταβολή του. Οι συνταξιούχοι δεν είχαν καμία ευθύνη και δε χρησιμοποίησαν δόλο για να πάρουν 30 ευρώ το μήνα που συνολικά φτάνει το ποσό των 5.500 ευρώ. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο για τις ενέργειες που θα κάνουμε».

Ο κ. Ταχματζίδης αναφέρθηκε και στο «κούρεμα» των συντάξεων που το χαρακτήρισε «ξύρισμα στην κυριολεξία», ενώ πρόσθεσε ότι με αυτά τα μέτρα που προτείνονται και με το νόμο 4387 του Κατρούγκαλου οι συνέπειες θα είναι τεράστιες. «Αν δε ξεσηκωθεί ο ίδιος ο κόσμος για να πάρει την τύχη στα χέρια του, τα πράγματα θα πάνε απ΄ το κακό στο χειρότερο. Τώρα με τις περικοπές που γίνονται για να γίνει η αξιολόγηση, σημαίνει κόψιμο συντάξεων. Πρέπει να συσπειρωθεί ο κόσμος στα σωματεία του, γιατί από μόνος του κανείς δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα, για να αντιπαλέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική» τόνισε ο κ. Ταχματζίδης.

Πληροφόρησε, δε, ότι στις 21 Φεβρουαρίου το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο για τα μέτρα βάσει των οποίων θα κλείσει η αξιολόγηση με μεγάλες συνέπειες που θα πληρώσει ο λαός. Το συλλαλητήριο θα γίνει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και οι συνταξιούχοι έχουν συγκροτήσει μια συντονιστική επιτροπή αγώνα, από τα Σωματεία του ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΒΦΛ και του Δημοσίου.

Παρεμπιπτόντως, στις 31 Ιανουαρίου έγινε συνάντηση κατά την οποία αποφασίστηκε να δοθεί βάρος στα ζητήματα της Υγείας που τα ζει ο κόσμος και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι και για τις συνέπειες που θα έχουν από ‘δω και πέρα.