Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καβάλα με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Ισχυρή αστυνομική δύναμη παραμένει στο κέντρο της πόλης για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η πολιτική εκδήλωση του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο με επικεφαλής τον βουλευτή Χρήστο Παππά

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν πριν από λίγο στο κέντρο της Καβάλας αντιφασίστες και αντιφασίστριες της πόλης, με αφορμή εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας της Χρυσής Αυγής που φιλοξενήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Συγκεκριμένα, αφορμή αφορμή για την συγκέντρωση ήταν η επίσκεψη στην Καβάλα του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος συμμετείχε σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος και μίλησε σε μέλη της Χρυσής Αυγής από την Καβάλα αλλά και τις γύρω περιοχές στο ξενοδοχείο Galaxy στις 21:00, ενώ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας του κόμματος.

Οι αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας περίπου στις 20:00, φώναξαν συνθήματα εναντίον της Χρυσής Αυγής, της Αστυνομίας και του φασισμού, ενώ ανήρτησαν και πανό που έγραφε «Οι πρόγονοί μας πυροβολούσαν τους φασίστες, δεν τους ψήφιζαν».

Ισχυρή αστυνομική δύναμη επιτηρούσε την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, ενώ μία διμοιρία των ΥΜΕΤ έκλεισε για περίπου 20 λεπτά την οδό Βενιζέλου στο ύψος της Αβέρωφ, όταν οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς το ξενοδοχείο.

Λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα, υπό την επιτήρηση μιας διμοιρίας, η οποία τους ακολούθησε μέχρι και το δημαρχείο.

Να σημειωθεί ότι πέρα από λεκτικές αντεγκλήσεις με τους αστυνομικούς, δε σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παραμένει στο κέντρο της πόλης για προληπτικούς λόγους.